Dorin Bodea, managing partner al Result Consulting, a lansat recent "Adevaruri incomode de la varful organizatiilor", o carte care vorbeste despre managementul actual, cu problemele si provocarile aferente, dar si despre schimbarea de paradigma care urmeaza la acest nivel. Invitat la emisiunea "Inspiratie in business", autorul a prezentat cele mai importante idei din aceasta carte, care va starni, cu siguranta, multe discutii la nivelurile de conducere ale companiilor romanesti.

Mediocritate si incompetenta de la varful organizatiilor, doua probleme majore despre care se vorbeste in carte. Dorin Bodea a explicat ca nu se refera strict la sensul restrans al termenilor, la lipsa de competente, ci mai degraba la o lipsa a consecventei, a anumitor valori si principii, a unor idealuri in ceea ce construiesc, cum ar fi o organizatie stabila. Este aceasta o problema specifica managementului romanesc?

"Nu as spune ca managerii romani sunt mai slab pregatiti decat expatii. Aceasta este, mai degraba, o preconceptie si chiar cauza unei parti importante din deficitul de imagine al managementului romanesc. Am intalnit printre manageri multi profesionisti, buni tehnicieni, dar care inca nu isi dau seama ca managementul este o profesie si o cultura in sine. Din acest motiv, multi dovedesc un management imatur", a mai spus Dorin Bodea.

Din punctul sau de vedere, orice manager bun trebuie sa fie manager, lider si antreprenor, toate la un loc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri