Cu cativa ani in urma Lisa credea ca a gasit jobul visurilor ei. Nu exista vreun motiv care sa o faca sa creada altfel. Se gandea ca in timp ce nu putea fi cea mai inteligenta sau cea mai talentata persoana, singura varianta sa impresioneze era etica de lucru. Asa ca incepea serviciul mai devreme decat altii, ramanea dupa terminarea programului de lucru la birou, lucra in week-end - tot timpul, fiind ingrijorata obsesiv de performanta si de viitorul sau. Pana cand nu mai avea energie sau vreo dorinta de a petrece impreuna cu prietenii sai, isi neglija sanatatea si era profund deziluzionata de munca sa. (Va recunoasteti in descriere?)
In cativa ani, a ajuns de la „ochi stralucitori si zambete” la „cearcane si par dezordonat”. Daca observati aceste semne la voi inseamna ca va indreptati inspre ceea ce azi specialistii numesc burnout, scrie Revista CARIERE.

Sindromul burnout sau cel al epuizarii reprezinta o stare de epuizare, atat fizica cat si psihica, care apare in special la persoanele a caror profesie implica o responsabilitate deosebita si interactiuni cu oamenii. Apare tot mai frecvent in epoca moderna si conduce la scaderea performantelor la locul de munca, afecteaza relatiile cu cei din jur si calitatea vietii individului.

Asociatia americana de psihologie David Ballard, PsyD, descrie epuizarea la job ca fiind "o perioada extinsa de timp in care cineva experimenteaza epuizarea si lipsa de interes pentru lucruri, ducand la scaderea performantei la locul de munca."

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri