10 semne ca suferiti de Burnout (I)

Cu cativa ani in urma Lisa credea ca a gasit jobul visurilor ei. Nu exista vreun motiv care sa o faca sa creada altfel. Se gandea ca in timp ce nu putea fi cea mai inteligenta sau cea mai talentata persoana, singura varianta sa impresioneze era etica de lucru. Asa ca incepea serviciul mai devreme decat altii, ramanea dupa terminarea programului de lucru la birou, lucra in week-end - tot timpul, fiind ingrijorata obsesiv de performanta si de viitorul sau. Pana cand nu mai avea energie sau vreo dorinta de a petrece impreuna cu prietenii sai, isi neglija sanatatea si era profund deziluzionata de munca sa. (Va recunoasteti in descriere?)
In cativa ani, a ajuns de la „ochi stralucitori si zambete” la „cearcane si par dezordonat”. Daca observati aceste semne la voi inseamna ca va indreptati inspre ceea ce azi specialistii numesc burnout, scrie Revista CARIERE.

Sindromul burnout sau cel al epuizarii reprezinta o stare de epuizare, atat fizica cat si psihica, care apare in special la persoanele a caror profesie implica o responsabilitate deosebita si interactiuni cu oamenii. Apare tot mai frecvent in epoca moderna si conduce la scaderea performantelor la locul de munca, afecteaza relatiile cu cei din jur si calitatea vietii individului.

Asociatia americana de psihologie David Ballard, PsyD, descrie epuizarea la job ca fiind "o perioada extinsa de timp in care cineva experimenteaza epuizarea si lipsa de interes pentru lucruri, ducand la scaderea performantei la locul de munca."

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
In cautarea fericirii la job. Organizatia fericita
"In cautarea fericirii la...
Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Kurzarbeit - detalii și context. Ce trebuie să știe mediul de business?
Setari Cookie-uri