Executivii supraponderali tind sa fie perceputi ca fiind mai putin eficienti la locul de munca, atat ca performanta, cat si in relatiile interpersonale. In intreaga lume, nenumarate studii arata ca angajatii supraponderali au multe dezavantaje, de la faptul ca au mai putine sanse sa obtina un job pana la faptul ca sunt considerate lenese si mai putin capabile sa atinga succesul, noteaza Revista CARIERE.

Conform datelor din eurobarometrul din 2008 si 2012 criteriul „infatisarea candidatului” este pe locul cinci in topul criteriilor care il dezavantajeaza pe un candidat la angajare, in tarile UE27, inclusiv in Romania. Si totusi cat de mult conteaza fizicul la angajare?

„In mod normal fizicul nu trebuie sa conteze. Din punctul meu de vedere este doar o idee preconceputa. Cunosc persoane supraponderale cu rezultate excelente chiar in domeniul vanzarilor – unde trebuie sa fii foarte activ din punct de vedere fizic, sa ai multe intalniri cu clientii, sa reprezinti compania din care faci parte, practic, sa devii imaginea ei. Supraponderal nu inseamna lenes, nu inseamna lipsa de competente si nu inseamna nici lipsa spiritului de competitie. Sa nu uitam ca supraponderal inseamna de multe ori probleme de sanatate– ceea ce nu o impiedica pe acea persoana sa isi exercite job-ul si sa-si valorifice potentialul,” afirma Daniela Necefor consultant in HR si Executive Search.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri