Executivii supraponderali tind sa fie perceputi ca fiind mai putin eficienti la locul de munca, atat ca performanta, cat si in relatiile interpersonale. In intreaga lume, nenumarate studii arata ca angajatii supraponderali au multe dezavantaje, de la faptul ca au mai putine sanse sa obtina un job pana la faptul ca sunt considerate lenese si mai putin capabile sa atinga succesul, noteaza Revista CARIERE.

Conform datelor din eurobarometrul din 2008 si 2012 criteriul „infatisarea candidatului” este pe locul cinci in topul criteriilor care il dezavantajeaza pe un candidat la angajare, in tarile UE27, inclusiv in Romania. Si totusi cat de mult conteaza fizicul la angajare?

„In mod normal fizicul nu trebuie sa conteze. Din punctul meu de vedere este doar o idee preconceputa. Cunosc persoane supraponderale cu rezultate excelente chiar in domeniul vanzarilor – unde trebuie sa fii foarte activ din punct de vedere fizic, sa ai multe intalniri cu clientii, sa reprezinti compania din care faci parte, practic, sa devii imaginea ei. Supraponderal nu inseamna lenes, nu inseamna lipsa de competente si nu inseamna nici lipsa spiritului de competitie. Sa nu uitam ca supraponderal inseamna de multe ori probleme de sanatate– ceea ce nu o impiedica pe acea persoana sa isi exercite job-ul si sa-si valorifice potentialul,” afirma Daniela Necefor consultant in HR si Executive Search.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
Netin, Lenovo: Millenials "fac legea", ne mulam pe dorintele lor
Lenovo targeteaza tinerii...

Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Demotivational, cu George Bonea: Online-ul romanesc? FOARTE misogin!