Fata (in)umana a liderilor - cum se vede din perspectiva psihologilor

Cum ar trebui sa arate „fata umana” a unui lider autentic? Exact ca a fiecarui membru din echipa sa! O organizatie are propria ei viata, temperament si caracter, la care fiecare dintre membri contribuie. Spiritul personal si abordarea liderului fata de managementul unei organizatii, indiferent de dimensiune sau segment de activitate, sunt cele doua elemente care amprenteaza si modeleaza caracterul organizatiei, noteaza Revista CARIERE.

Cand vorbim despre lideri, uitam ca vorbim in primul rand despre oameni. Nu despre roboti, nu despre supra-oameni. Nu despre sefi, directori, manageri si antreprenori care detin functii si putere, ci despre fiinte umane autentice. Cu lumini si umbre. Cu inaltari si caderi deopotriva. Se poate vorbi despre un profil psihologic al actualilor liderilor din Romania? De ce avem atat de putini lideri? Ce ii diferentiaza de omologii lor din alte tari si ce ii uneste?

Putem vorbi despre dezechilibre emotionale pe care acestia le dezvolta in urma stilului de viata mult prea alert, stresant, departe de valorile spirituale ale umanitatii profunde?

Specialistii in psihologie descriu patologii organizationale generate de lideri care se afla in dezechilibre emotionale profunde. Iar oamenii care nu sunt in echilibru cu ei insisi nu pot conduce oameni. Decat prin control, frica si abuz.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
In cautarea fericirii la job. Organizatia fericita
"In cautarea fericirii la...

Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Cazul retrocedarilor de pe litoral. O organizatie de tip mafiot
Setari Cookie-uri