26 Aprilie 2018

Cei care innobileaza strugurele: Dinastia Tyrel de Poix a vinului



Povestea incepe la Dealu Mare, pe colinele insorite de la Ceptura, acolo unde se afla viile si Crama SERVE. Mihaela Tyrel de Poix, director general SERVE, povesteste ca a ajuns in domeniul vinului „absolut intamplator”, scrie Revista CARIERE.

A inceput sa lucreze, in urma cu mai bine de doua decenii, cu contele francez de origine corsicana Guy Tyrel de Poix, care i-a devenit si sot – „o persoana extrem de pasionata, care m-a facut sa ma las cucerita de acest domeniu”.

Antreprenoarea spune ca SERVE este prima firma privata de vinuri din Romania de dupa Revolutie. Fondata in 1993, cei doi au ales pentru cresterea vitei-de-vie regiunea Dealu Mare, pentru ca acolo au gasit o exploatatie mica pentru acea perioada, sub 1.000 de hectare, la Ceptura. „Am retehnologizat crama existenta, am creat gama Vinul Cavalerului, care a iesit pentru prima oara pe piata in 1994. In 1995 am avut prima recolta”, spune Mihaela Tyrel de Poix.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE



Citeste si