5 mituri despre succes pentru tinerii care vor sa intre in afaceri:

1. Antreprenorii de succes nu au nevoie de nimeni

Poate ca un antreprenor inteligent va reusi mereu sa iasa in fata, dar asta nu inseamna ca este singur in aventura sa in lumea afacerilor. Reteaua de suport este foarte importanta atunci cand intri in lumea businessului, fie ca e vorba doar de un mentor sau chiar de o persoana care sa te ajute financiar la nevoie. In Romania, Cezar Rapotan, actualul director general Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii de pe piata interna, si-a inceput afacerea cu 2000 de dolari, suma imprumutata de la familie si prieteni. Aceasta sustinere a stat la baza dezvoltarii ideilor sale de business. Studiu Xero arata ca peste 30 de procente dintre tinerii antreprenori care au avut succes s-au intreptat catre un mentor sau un partener, pentru sfaturi si ajutor.

2. Lucreaza fara oprire pentru ideea lor

Este adevarat ca un start-up va necesita multe ore pierdute la birou, dar echilibrul cu viata personala este extrem de important. Potrivit studiului Xero, 58% dintre tinerii antreprenori sustin ca succesul este strans legat de serile petrecute alaturi de familie, acasa. 55% considera ca weekendurile trebuie traite tot alaturi de cei dragi. In schimb, doar 28% dintre ei aleg sa-si inchida telefoanele si sa nu mai verifice mailurile, odata ce au intrat in casa.

3. Nu pot lucra pentru altcineva

Ideea ca un tanar antreprenor de succes este mai mult un lup singuratic care nu poate lucra sub comanda cuiva este gresita. Studiu Xero arata ca 58% dintre tinerii care isi deschid un startup provin din mediul corporate.

Cum sa pregatesti o campanie...
Citeste si: Cum sa pregatesti o campanie de crowdfunding de succes

4. Obisnuiesc sa le faca pe toate

Abordarea aceasta, in care un singur om le face pe toate, poate fi utila doar pana la un punct. Un contabil este foarte important inca din prima zi de activitate, iar 42% dintre antreprenori au legat succesul afacerilor lor aflate la inceput de drum cu relatia pe care au avut-o cu persoana responsabila de contabilitate. In plus, 58% dintre antreprenorii de succes se folosesc de programe de management pentru a putea sa-si gestioneze mai bine afacerea. Dintre toate cauzele pentru care o afacere poate fi ruinata inca din start, gestionarea situatiei financiare reprezinta 65%.

5. Garantia succesului este un produs perfect

Studiul Xero arata ca nu produsul conteaza intr-o afacere, ci cui ai de gand sa-l vinzi. 41% dintre afacerile care au esuat au schimbat des produsele, in cautarea celui perfect, publicul tinta fiind consumatorul de rand. In schimb, aproxiamtiv 51% dintre companiile care au avut succes si-au vandut produsele si serviciile catre alte companii mai mari.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions