ACADEMY+PLUS, scoala gratuita de programare deschisa in parteneriat cu Ecole 42 din Paris, da startul oficial inscrierilor pentru al doilea an de curs la sediul din Bucuresti. Scoala extinde la 500 numarul de locuri disponibile pentru cursantii din Capitala, de peste 4 ori mai multe fata de anul trecut, pe fondul cererii crescute, atat din partea potentialilor cursanti, cat si a companiilor care au nevoie de angajati calificati in industria IT.

"In momentul de fata, cererea fiind atat de mare, specialistii IT bine pregatiti sunt foarte cautati pe piata fortei de munca. Insa, uneori, din cauza lipsei de personal, unele companii sunt nevoite sa recruteze cursanti aflati inca in formare, lucru care are un impact asupra intregului ecosistem. Din aceste motive, suplimentam numarul de locuri disponibile si speram ca si companiile se vor implica alaturi de noi in aceste demersuri, sustinandu-ne initiativa", a declarat Daniela Buscan, program director in cadrul ACADEMY+PLUS.

Procesul de selectie pentru a ocupa unul dintre cele 500 de locuri gratuite, disponibile in Bucuresti, este realizat in trei etape si presupune teste de memorie si logica, o intalnire cu un reprezentant al scolii si un examen final dupa o etapa practica de 28 de zile.

Anul acesta, in Bucuresti, vor fi organizate trei „Piscine C” si vor avea loc in perioada iulie – octombrie, datele de inceput fiind urmatoarele: 23 iulie, 20 august si 17 septembrie. Deschiderea anului de studiu va fi pe 29 octombrie.

Programa are o structura de 21 de niveluri, insa nu presupune obligativitatea parcurgerii acestora in totalitate. Dupa aproximativ 6 - 9 luni, cursantii ajung la nivelul de specialist IT junior, pregatire mai mult decat suficienta pentru a putea fi angajati.

Citeste si:
Cum sa te angajezi in IT dupa un curs de programare de 12 luni
Scoala de programare...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Expertii digitali din Romania isi doresc sa emigreze