Ca femeie, sotie si mama de trei fete, sunt convinsa ca schimbarea de maine trebuie sa vina de la femeile de azi. Ele sunt cele care modeleaza generatiile viitoare si au responsabilitatea primului pas spre un leadership feminin autentic, nu copiat dupa cel masculin, scrie Revista CARIERE.

Acum i se spune smart kids management. Pe vremea bunicii era pur si simplu „copii de crescut”. Nu stiau altfel. Ce-i drept, nu erau carti si seminarii de parenting, dar nici nu aveau office stress related traumas. In schimb, stiau cum sa gestioneze multi copii si nepoti fara pampers, o casa fara incalzire centrala, masina de spalat si un sot total neimplicat in treburile „femeiesti”. Nu aveau insa birou, sefi, proiecte, deadline-uri si nici ambitii personale.

Sa fie bine, sa fie rau? Vorba feng-shui-ului, e asa cum e, in fiecare perioada. Iar acum e complicat. Si cred ca e asa de cand femeia a decretat ca vrea sa fie egala cu barbatii. Adica acum avem acces la slujbe si pozitii inalte, ore de birou prelungite, educatie continua, vot, implicare civica, dar nu ne-a luat nimeni de pe umeri responsabilitatile anterioare. Si chiar daca te mai ajuti cu o bunica si vreo doamna la curatenie ori mai duce barbatul copilul la gradinita, tu, femeia casei, esti agenda ambulanta a tuturor.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
Leadership, cultura si spatiul de lucru
Leadership, cultura si...
Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Formarea si dezvoltarea liderilor de succes de maine