Una dintre concluziile studiului „Trendurile la romani in 2018”, realizat de Unlock Market Research, este ca 55% dintre romani spun ca sunt dispusi sa accepte un loc de munca mai prost platit, dar care sa le ofere mai mult timp liber si mai putin stres, noteaza Revista CARIERE.

Nu este o exagerare sa spunem ca asigurarea unui nivel de trai cat mai bun a reprezentat o prioritate pentru multi dintre noi. „Anxietatea legata de situatia economica ne-a determinat sa ne ocupam o mare parte din timp cautand solutii pentru acumularea de resurse – pentru multi, asta a insemnat un job cat mai bine platit, indiferent de sacrificiile pe care acesta le-ar fi cerut”, spune Flavia Bobei, Alternative Research Solutions Manager, Unlock Market Research, care adauga ca ani de-a randul romanii au fost coplesiti de grija zilei de maine, in special in ceea ce priveste stabilitatea financiara si puterea de cumparare.

Ea arata ca, in ultimii ani, insa, exista o constientizare din ce in ce mai puternica a nevoii de „mai mult” pentru a fi fericit: „Desigur, oamenii au nevoie de stabilitate financiara in continuare pentru a se simti bine, insa multi incep sa realizeze ca acumularea de bani sau bunuri nu este cel mai important lucru pentru ei. Tot mai multi cauta sa-si investeasca timpul in ceea ce considera cu adevarat relevant pentru ei si pun pe primul plan aspecte precum viata sociala (fie ca e vorba de familie sau prieteni), acumularea de cunostinte si experiente (calatorii, cursuri) sau pur si simplu relaxarea si linistea”.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
(P) Modalitati de recompensare a angajatilor care fac diferenta
(P) Cum sa ii recompensezi pe...

Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Ce beneficii nebanuite au vacantele in locuri noi?