Robotii nu ne vor fura chiar toate joburile, ci vor crea cu 58 de milioane mai multe decat vor distruge in urmatorii patru ani, arata cele mai recente studii World Economic Forum, potrivit Digi 24.

Avansul in domeniul roboticii si al inteligentei artificiale va creste semnificativ nivelul de automatizare in urmatorii ani. Pana in 2022, aproape jumatate din totalul sarcinilor vor fi realizate de roboti. Asa ca automatizarea va fura totusi unele locuri de munca, iar solutia ar fi respecializarea.

Mai exact, 75 de milioane de joburi vor disparea din cauza robotilor, insa tot acestia vor genera 133 de milioane de noi locuri de munca.

In plus, studiul arata ca vor aparea schimbari importante si in felul in care muncesc oamenii. Munca de la distanta va fi din ce in ce mai folosita si se va apela mai frecvent la freelanceri si lucratori temporari specializati in realizarea punctuala a anumitor sarcini.

Te invitam la conferinta WS2GROW, organizata de WALL-STREET.RO, un spatiu de dezbateri in care specialisti HR, traineri, antreprenori, consultanti si jurnalisti vor incerca sa afle care sunt cele mai potrivite metode de dezvoltare personala si cum poate fiecare organizatie sa isi dezvolte echipe puternice si lideri inspiratori, avand in vedere necesitatea tot mai acuta a dezvoltarii angajatilor, de la baza la varf, imediat dupa recrutare.

Speakerii evenimentului sunt Cristina Savuica, Chief Happiness Officer Lugera, Daniel Mischie, CEO Grupul City Grill, George Didoiu, Director asociat Departamentul Birouri Colliers International, Sorin Faur, fondator Academia de HR, Dorin Badea, General Manager Result Development, Mihalea Feodorof, Owner Yourway Life & Career Coaching, Andrei Dragu, Business Development Director V8 Interactive.

Citeste si: 1 din 2 joburi risca sa dispara. Care vor fi cei mai vanati candidati?

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri