Pentru rezultate concrete, un program intern adresat angajatilor trebuie sa inceapa cu un audit al nevoilor celor care vor participa si al starii lor generale, ca grup, din punct de vedere: miscare/sport, nutritie, energie. Practic, se contureaza un bioritm de grup, pentru a adapta continutul workshop-urilor si ordinea lor strategica la aceasta stare de fapt.

Auditul intern inainte de conceperea programului este o “mantra” care ajuta echipa de traineri Adrenallina Sports PR sa customizeze intr-un mod corect continutul si cursivitatea workshop-urilor adresate unei companii.

Trebuie sa existe un scop clar al programului, spre exemplu:

- Crearea de obiceiuri sanatoase in zona de miscare si nutritie;
- Un nivel de energie crescut si diminuarea stresului, un somn mai bun, mai odihnitor, ce reface organismul pe timpul noptii;
- Cresterea interesului pentru informatii din zona wellbeing sau viata sanatoasa;
- Educatie si instrumente pentru a intelege mai bine si a pune in practica concepte precum grija fata de natura/ reciclare, trekking si drumetii cu prietenii si familia (echipament, masuri de siguranta, trasee prietenoase, formarea unui obicei pentru aceste activitati);
- Inlocuirea sedentarismului la birou cu actiuni pe care le poti face zilnic, si in timpul programului de lucru, notiuni de posturologie, usor de pus in practica;
- O stare mai buna de sanatate a angajatilor, per ansamblu.

In cazul CEZ, analiza interna a relevant faptul ca peste 50% dintre angajati aveau diferite probleme de sanatate iar cele mai comune afectiuni ale membrilor echipei erau bolile autoimune, legate de stres, oboseala si lipsa unui stil de viata active, precum si o alimentatie nesanatoasa. Din acelasi motiv, majoritatea nu a putut dona sange in campania de donare de sange organizata in cadrul Grupului CEZ in Romania, in 2017.

Atunci obiectivul programului Adrenallina pentru CEZ a devenit incercarea de a forma obiceiuri ale unui stil de viata echilibrat, din punct de vedere miscare si nutritie, precum si optiuni/ activitati sanatoase la birou (notiuni de posturologie, crearea unei retele intre colegi, de motivatie de grup).

Asa am reusit, printr-un efort de echipa – CEZ + Adrenallina Sports PR + Rogalski Damaschin Public Relations (care a gestionat conceptul si comunicarea in intern a programului) – sa conturam primul proiect al Grupului CEZ in Romania, gandit pentru non-sportivi, cu scopul de a motiva si a educa. La anuntarea dechiderii programului au fost inregistrate peste 120 de inscrieri in primele 2 zile.

Sub conceptul CEZenificare – 100 de Zile de Bine, ne-am intalnit cu angajatii de la sediile CEZ din tara timp de 3 luni, si am combinat ateliere practice si teoretice, precum:
- exercitii dinamica & flexibilitate, posturologie/ asezare pe scaun la birou;
- ce mancam in perioadele stresante, cand avem nevoie sa sustinem un efort intelectual crescut sau perioade aglomerate la job;
- motivatie pentru sport si miscare: poveste inspirationala - De la sedentarism la triatlon Ironman
si multe altele.

“A fost grozav sa vedem, de la workshop la workshop, cum oamenii incep sa isi insuseasca obiceiuri mici, dar fundamentale, precum citirea etichetelor de pe alimentele pe care le adauga in cosul de cumparaturi sau sa vedem cum incep sa isi gandeasca intr-un mod imaginativ pachetul de acasa pentru birou, uitand alegerile nesanatoase din trecut. Este o mare satisfactie, pentru tine ca trainer, sa vezi ca ceea ce faci are un ecou concret in viata celor de langa tine, facand-o mai buna.”, spune Raluca Mihaila, nutritionist acreditat, trainer si Managing Partner Adrenallina Sports PR & more.

Dupa primele doua luni de program, in CEZ incepusera sa se formeze “grupuri de miscare”, cu colegi care dimineata isi dadeau intalnire la birou, cu o ora mai devreme, pentru a face impreuna exercitiile de incalzire si stretching pe care le invatasera la intalnirile noastre. De asemenea, isi corectau reciproc pozitia pe scaun, la calculator, sau isi aminteau unii altora sa se ridice de pe scaune, la intervale regulate, pentru acele 5-10 minute de dezmortire si miscare si flexie a articulatiilor.



„Am inteles cat de importanta este miscarea si ca pentru acest lucru nu este absolut nevoie sa facem sport de performanta. Sa nu mai folosim liftul, sa folosim masina cat mai putin posibil, sa iesim la plimbare zilnic ori sa utilizam bicicleta ori de cate ori avem ocazia sunt lucruri ce tin de noi.
Am primit cu mare, mare interes toate recomandarile din workshop-uri ale trainerilor Adrenallina, si in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa - ce sa mancam, cand, cum sa combinam anumite alimente si ce combinatii trebuie evitate.

Eu am inceput sa le pun in practica si efectele starii de mai bine au inceput sa apara si, de ce sa nu recunosc, am pierdut si cateva kilograme, pe care nu le regret.” Eugen Butoarca, CEO Distributie Oltenia.

Programul a fost comunicat prin CEO letter, newslettere interne, postere & internal branding iar in 2019 urmeaza editia 2, varianta upgraded a programului CEZenificare – 100 de Zile de Bine.

# # #

Adrenallina Sports PR & more, prima agentie de PR si evenimente din Romania nisata pe sport, viata sanatoasa si wellness, ofera servicii de strategie, branding si comunicare, organizare eveniment, strategii corporate social responsibility (CSR), programe de motivatie prin sport si viata sanatoasa pentru branduri si companii. Detalii suplimentare la www.adrenallinamedia.ro.

* Adrenallina, Sports PR & more este parte a Adrenallina Media, ce cuprinde si www.adrenallina.ro, cea mai cunoscuta platforma de sport de anduranta si aventura din Romania in alergare, ciclism, triatlon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri