Cultura organizationala a unei companii este unul dintre principalele aspecte pe care angajatii, in special cei din generatia Millennials, il iau in considerare in momentul in care isi aleg un loc de munca.

Comparably, un site web care evalueaza companii din diverse sectoare, a publicat un top realizat in functie de cultura organizationala a business-urilor aflate in SUA. Din cele 50 de companii prezentate in acest clasament, 29 sunt companii de tehnologie. Va redam mai jos ocupantele primelor 10 pozitii, printre care se afla si o companie fondata in Romania, conform businessinsider.com.

Top 10 companii de tehnologie in functie de cultura organizationala

sursa foto: By View Apart / Shutterstock.com

10. Facebook

Facebook, compania cu sediul in Menlo Park, California, care controleaza cea mai mare platforma sociala din lume, cu peste 2,3 miliarde de utilizatori, se afla pe pozitia a 10-a, angajatii fiind multumiti de implicarea pe care o are comunitatea formata in jurul business-ului fondat de catre Mark Zuckerberg.

Totusi, anul 2018 nu a fost unul prea bun pentru Facebook, care a anuntat saptamana trecuta ca e posibil ca 6,8 milioane de utilizatori sa fi fost afectati de un bug, care a folosit reteaua sociala pentru a permite altor aplicatii sa acceseze fotografii ale utilizatorilor.

Problema ar fi fost remediata de catre Facebook, care a mai adaugat faptul ca a afectat pana la 1.500 de aplicatii create de 876 de developeri, aplicatii care este posibil sa fi avut acces la fotografiile utilizatorilor care nu erau publice, timp de 12 zile, in perioada 13 septembrie - 25 septembrie.

Aceasta nu este singura problema in materie de securitate a datelor cu care s-a confruntat gigantul de tehnologie anul acesta, cel mai rasunator scandal fiind cel cu Cambridge Analytica declansat in luna aprilie.

9. Shipt

Shipt este un start-up cu sediul in Birmingham, Alabama, ce administreaza o platforma de distributie a cumparaturilor. A fost fondat in 2014 si cumparat la finalul anului trecut cu 550 de milioane de dolari de catre retailerul Target.

Angajatii considera ca Shipt are intoteauna grija de ei, oferindu-le masa de pranz in fiecare vineri si permitandu-le sa isi aduca animalele de companie o data pe saptamana la birou.

8. Qualtrics

Cu sediul in Provo, Utah, Qualtrics este o companie de tehnologie ce ofera o solutie prin intermediul careia poate prelua din mediul online feedback-ul utilizatorilor in legatura cu un anumit produs sau serviciu. Pe baza acestui feedback ajuta companiile sa isi imbunatateasca activitatea.

“Cultura companiei te impinge sa dai tot ce ai mai bun, insa managerii sunt constienti de faptul ca fiecare dintre noi are o viata personala si nu se asteapta sa o sacrificam”, precizeaza angajatii compania.

7. UiPath

UiPath este o companie pornita in 2005 in Bucuresti de doi ingineri software romani, Daniel Dines si Marius Tirca si care a devenit intre timp compania de enterprise software cu cea mai rapida crestere din istorie.

Software-ul UiPath permite design-ul si implementarea rapida a robotilor (angajati digitali) care emuleaza si executa perfect procese repetitive, crescand productivitatea afacerii, asigurand un grad ridicat de conformitate si imbunatatind serviciul pentru clienti atat in operatiunile de back-office, cat si in front-office. Daca in urma cu 3 ani si jumatate echipa UiPath era formata din 10 oameni, in prezent numarul acestora la nivel global se apropie de 2.000, dintre care peste 1.000 lucreaza in departamentul de vanzari.

“Compania face eforturi pentru a se asigura ca te simti binevenit in interiorul ei si ca faci parte din familia UiPath. Drept urmare, realizezi ca succesul companiei devine o miza personala”, precizeaza angajatii.

6. Blizzard Entertaiment

Cu sediul in Irvine, California, Blizzard Entertaiment este un gigant in industria producatorilor de jocuri, fondat in 1991.

“Valorile noastre fundamentale si misiunea pe care o avem conduc fiecare decizie pe care o luam”, precizeaza angajatii companiei.

5. Salesforce

Fondata in 1999, Salesforce este o companie ce ofera o solutie software CRM (Costumer Relationship Management) care ajuta companiile sa interactioneze cu partenerii. Aceasta solutie gestioneaza informatiile legate de vanzari, contractele si intregul proces de interactiune cu clientul.

“Ceea ce imi place cel mai mult la cultura organizationala a companiei este accesul la actiuni filantropice si oportunitatea de a invata cat mai multe si de a iti alege diferite echipe din care sa faci parte”, precizeaza angajatii.

4. Intuit

Fondata in 1983, cu sediul in Mountain View, California, Intuit este o companie care dezvolta software contabil.

“Oamenii se comporta foarte frumos intre ei in cadrul companiei. N-am auzit niciodata pe cineva care sa barfeasca sau sa jigneasca. Toate lumea are o atitudine incurajatoare”, precizeaza angajatii.

3. Hubspot

Fondat in 2005, Hubspot este o companie cu sediul in Cambridge, Massachusetts, care dezvolta un software de vanzari si marketing.

“Cultura noastra organizationala este una extrem de deschisa in care angajatii sunt motivati sa vina cu idei noi. Suntem aici pentru a invata unii de la ceilalti”, precizeaza angajatii.

2. T-Mobile

Angajatii T-Mobile din Bellevue, Washington, subsidiara a operatorului de telecomunicatii german Telekom, considera ca au o cultura organizationala ce ii impinge sa fie optimisti.

1. Google

Pe prima pozitie a topului realizat de catre Comparably se afla Google, gigantul de tehnologie fondat in anul 1998, considerat unul dintre principalii "arhitecti" ai mediului online pe care il avem astazi.

“Suntem incurajati sa fim productivi fara a se pune presiune asupra noastra si sa ne luam concediu atunci cand simtim ca avem nevoie”, precizeaza angajatii.

Sursa foto: by Minerva Studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri