Pentru a facilita accesul cetatenilor romani pe piata fortei de munca din spatiul UE/SEE, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) ofera servicii gratuite de informare/consiliere/mediere persoanelor care doresc sa ocupe locurile de munca vacante oferite de angajatorii din strainatate.

Accesul cetatenilor romani la locurile de munca vacante oferite de angajatorii din strainatate se poate face prin Reteaua EURES, prin intermediul firmelor private de plasare a fortei de munca sau prin cautare individuala.

ANOFM gestioneaza portalul national EURES (www.eures.anofm.ro), unde sunt vizibile ofertele de munca disponibile in spatiul UE/SEE (Spatiul Economic European), detaliate pe tari si ocupatii, dedicate exclusiv cetatenilor romani. Toate locurile de munca vacante la nivel european pot fi vizualizate pe portalul EURES, www.eures.europa.eu, iar pentru a aplica pentru un astfel de loc de munca trebuie selectate doar ofertele marcate cu steagul UE.

In cadrul agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, consilierii EURES ofera servicii gratuite de informare/ consiliere/ mediere a unui loc de munca in UE/SEE (Spatiul Economic European).

In situatia in care se apeleaza la serviciile de mediere oferite de o firma de plasare a fortei de munca in strainatate, este indicat, inainte de efectua orice plata solicitata, sa se verifice la inspectoratul teritorial de munca din judetul in care isi are sediul firma daca aceasta este inregistrata si/sau a avut sesizari sau plangeri cu privire la activitatea desfasurata. Subliniem ca in Romania persoanele fizice nu pot desfasura activitate de mediere a fortei de munca in strainatate.

Orice situatie ilegala sau care ridica suspiciuni, precum si activitatea unor persoane care se interpun in procesul de mediere, fara a dovedi o calitate in acest sens, trebuie sesizata imediat Inspectiei Muncii sau Politiei Romane.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri