Peste 400 de interviuri de angajare au fost sustinute in cadrul evenimentului de recrutare Lidl, care a avut loc la inceputul lunii februarie la noul centru logistic de langa localitatea Cordun, judetul Neamt. Pentru cele aproximativ 140 de posturi au concurat candidati din tot judetul, dar si de peste granite.

In urma campaniei de recrutare, Lidl a reusit sa stranga peste 2.000 de CV-uri. Printre acestea, cateva zeci au fost trimise de romani care muncesc peste hotare si peste 200 au fost trimise de cei care s-au intors recent in tara. In cadrul evenimentului de recrutare au participat peste 600 de persoane si au fost sustinute peste 400 de interviuri pentru ocuparea celor aproximativ 140 de pozitii disponibile de lucrator in depozit.

Lidl a realizat un sondaj de opinie pentru a cunoaste mai bine profilul viitorului angajat. Acesta a demonstrat ca aproximativ o luna (62 %) este cea mai scurta perioada de asteptare pentru un loc de munca potrivit, iar doar 15% dintre repondenti si-au gasit un loc de munca intr-un timp mai indelungat (peste patru luni). Cel mai important criteriu cand vine vorba de alegerea unui job este salariul (26 %), urmat de stabilitatea si siguranta postului (23 %) si conditiile de munca (19 %).

Cat despre statutul angajatilor pe piata muncii, 46 % dintre persoane sunt fara un loc de munca in prezent, 39 %, angajati si doar 15 % nu au mai avut un job pana in prezent. Dintre cei 371 de respondenti, 43 % sunt absolventi de liceu sau scoala profesionala (25 %), cu varsta peste 35 de ani (58 %).

Citeste si:
Lidl deschide trei noi magazine in Romania
Lidl deschide trei noi...
Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un angajator de top din Romania recruteaza romanii din diaspora