In 1999, Jack Ma a fost unul dintre fondatorii Alibaba, companie care astazi a devenit una dintre gigantii industriei globale de e-commerce. Fost profesor de engleza, Jack Ma are o poveste de succes fascinanta, fara regrete, dar care a inclus, bineinteles, si cateva momente de esec. Iata cateva citate din intelepciunea de business a lui Jack Ma.

"De regula, angajez oameni care sunt mai destepti decat mine. Oamenii care dupa patru sau cinci ani mai tarziu ar putea fi sefii mei. Imi plac oamenii care au o atitudine pozitiva si care nu renunta niciodata", a declarat Jack Ma, fondatorul Alibaba, la editia din acest an World Economic Forum, de la Davos.

Cuvintele lui Ma au o mare importanta, venind de la cineva a carui avutie neta era de peste 37 mld. $ in 2017 si care a fost respins in tinerete de Harvard nu o data, ci de zece ori si nu a fost acceptat nici ca angajat la KFC. El a oferit deseori experienta sa drept exemplu pentru antreprenori, carora le aminteste ca daca vor sa fie respectati, au nevoie de un "IQ al iubirii" (LQ) ridicat.

"Liderii buni trebuie sa isi dezvolte diferite tipuri de inteligenta, cum ar fi LQ. Aceasta, spune el, ar fi avantajul pe care oamenii l-ar avea asupra inteligentei artificiale", a spus Jack Ma. El a avut si cateva sfaturi pentru tinerii care au participat luna trecuta la Forumul din Davos, intrebat de opinia sa cu privire la obiceiul generatiei "millennials" de a schimba frecvent locurile de munca, pentru pozitii mai bune in ierarhia companiilor.

"Primul tau loc de munca este cel mai important. Ar trebui sa gasesti un sef bun care sa te poata invata cum sa fii o fiinta umana si cum sa faci lucrurile in mod corespunzator. Apoi, faceti o promisiune din a va propune sa ramaneti acolo timp de trei ani", a mai spus Jack Ma.

Studiu: 1 din 2 romani din...
Citeste si: Studiu: 1 din 2 romani din mediul urban si-ar deschide propria afacere

Jack Ma: Femeile, reteta secreta a succesului Alibaba

Interesant este faptul ca Jack Ma numeste femeile drept reteta succesului si care constituie o pondere de 37% din managementul companiei sale. "Daca iti doresti ca afacerea ta sa aiba succes, sa opereze cu intelepciune si cu grija, atunci femeile sunt cele mai bune pentru a realiza acest lucru".

De asemenea, fondatorul Alibaba spune ca nu a fost niciodata deranjat de concurenta astfel incat sa il tina treaz noaptea.

"In business, nu va faceti griji cu privire la concurenta, nu va faceti griji in legatura cu presiunea data de greutati. Daca va ingrijorati prea mult, mai bine renuntati la a fi antreprenori. Daca vrei insa sa creezi valoare, atunci exista oportunitate. Cum astazi intreaga lume este ingrijorata de cate ceva inseamna ca exista o mare oportunitate", a incheiat Jack Ma.

Metro si BCR ofera 1.500 EUR...
Citeste si: Metro si BCR ofera 1.500 EUR fetitelor nascute astazi in Bucuresti

Sursa foto: feelphoto / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
(P) Orice companie a viitorului va fi o companie de tehnologie