Jack Ma, carismaticul cofondator al Alibaba Group Holding Ltd, cel mai mare retailer online din China, va demisiona din functia de presedinte exact peste un an, in data de 10 septembrie 2019, a anuntat luni grupul chinez, transmit Xinhua si Reuters.

Actualul director general al Alibaba, Daniel Zhang, il va inlocui in functia de presedinte si va pastra si functia de director general, scrie Agerpres.

Jack Ma, care a implinit luni 54 de ani, a renuntat in 2013 la pozitia de director general al Alibaba. Zhang, in varsta de 46 de ani, este in aceasta functie din 2015 si este cunoscut ca arhitectul "Zilei Celibatarilor", cea mai importanta zi de cumparaturi online, care se sarbatoreste in China in fiecare an la 11 noiembrie. In China, legatura dintre oamenii singuri si aceasta zi de 11 noiembrie (11.11) este data de cifra "1", care face trimitere la singuratate, iar sarbatoarea este un fel de replica la adresa Valentine's Day. Burlacii chinezi obisnuiesc sa organizeze petreceri in aceasta zi, pretext folosit pentru a-si cauta un partener sau o partenera.

Jack Ma, este unul dintre cei mai bogati oameni din China, cu o avere neta de 36,6 miliarde de dolari, conform revistei Forbes. Compania are peste 66.000 de angajati cu norma intreaga si o capitalizare bursiera de aproximativ 420 miliarde de dolari.

Fost profesor de engleza, Jack Ma a infiintat Alibaba in 1999, veniturile companiei ajungand in trimestrul doi la 80,9 miliarde de yuani (11,8 miliarde de dolari), in crestere cu 61% fata de anul trecut. Intr-o scrisoare deschisa, Jack Ma a anuntat ca va reveni in domeniul educatiei.

Citeste si:
Jack Ma a demisionat din functia de presedinte al Grupului Alibaba
Jack Ma, cofondatorul celui...

Sursa foto: feelphoto / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cum a transformat un antreprenor o pasiune intr-o afacere de milioane
Setari Cookie-uri