„Experience never gets old”! Asa si-a spus si Ben. Vaduv si pensionar, Ben Whittaker este back in business. La saptezeci de ani, el devine un senior intern la un site de moda, fondat si condus de o tanara Millennials. Cum a reusit Ben sa schimbe mentalitatea angajatorului si sa devina cel mai important angajat din firma?

Sigur ai spus ca asa ceva este posibil doar la cinema. Tocmai ti-am spus, pe scurt subiectul filmului The Intern. Rolul lui Ben este interpretat cu mult umor de Robert De Niro care isi joaca propria varsta. Cel mai important aspect pe care filmul il dezbate este cel despre, cum poti chiar TU sa demolezi mentalitatea de tip ageism.

Ageism-ul este posibil si intr-o companie care gandeste big.

Conform ADEA (Age Discrimination in Employment Act ) din 1967. discriminarea pe criteriu de varsta a angajatilor este ilegala. ADEA vizeaza in mod special dezavantajarea persoanelor care au peste 40 de ani. Majoritatea managerilor si a profesionistilor in domeniul resurselor umane spun ca nu exista criteriul varstei in compania lor. Insa realitatea nu este atat de simpla.

Mentalitatea angajatorului, de tip ageismul, sau discriminarea pe motive de varsta este posibila chiar si intr-o companie care gandeste big. Chiar daca lucrezi intr-o firma de foarte mult timp si esti apreciat pentru toata munca depusa, asta nu inseamna ca, la un moment dat angajatorul tau nu te poate scoate din joc. Nu pleca de la ideea ca esti de mare folos companiei, ca munca ta a adus rezultate si ca nimeni nu ar renunta la tine.

Citeste si:
HR 2.0: Cat de pregatite sunt organizatiile pentru generatia Z?
Speakeri la HR 2.0: Cat de...

Citeste articolul complet pe antoanetabanu.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Digitalizarea transforma radical piata muncii: ce este gig economy