Nu toti oamenii isi gasesc un job obisnuit, de contabil sau agent de paza, de exemplu. In lume, datorita specificului zonei in care locuiesc sau poate nevoii de senzational a unora, unele persoane ajung sa lucreze pe posturi cel putin ciudate, cum ar fi vanator de recompense, degustator de hrana pentru animale sau chiar inspector in calitatea zarurilor

Iata o lista cu unele dintre cele mai ciudate joburi din lume, potrivit USA Today.

Vanator de recompense - in Alabama, stat american cu cea mai mare rata a violentei, vanatorii profesionisti de recompense ajuta la prinderea criminalilor.

Instructor de surf pentru caini - acest job exista si este destul de popular in California, stat in care exista si competitia internationala de surfing pentru caini.

Livrator subacvatic de pizza - turistii cazati in cadrul hotelului subacvatic Jules Undersea Lounge, din Statele Unite ale Americii, au la dispozitie un serviciu de livrare de pizza direct in camerele lor, situate sub apa.

Citeste si:
Cauti job? Peste 27.000 de locuri de munca sunt disponibile
Iti cauti job? Peste 27.000...

Recuperator de mingi de golf. In Hawaii, iubitorii de golf au posibilitatea de a invata acest sport, in locatii situate in general langa ocean. Si cum mingiile de golf sunt daunatoare pentru mediul subacvatic, exista persoane care se scufunda si le recupereaza.

Degustator de mancare pentru caini. Cum patrupezii nu pot sa isi spuna parerea despre calitatea mancarii, exista persoane care se asigura ca totul este in regula inainte ca produsele pentru animalele de companie sa fie expediate in magazinele de profil.

In statul american Maryland, unde rata criminalitatii este pe locul al patrulea in Statele Unite ale Americii, exista persoane care sunt platite sa spele si sa curete locul unde s-a produs o crima.

Companiile farmaceutice, producatorii de paturi si perne si cercatatorii care analizeaza somnul angajeaza adesea o persoana doar pentru a dormi. Acestia ii studiaza somnul si analizeaza aspecte care ii intereseaza in domeniile lor de activitate.

Citeste si:
Primul val de concedieri in bankingul romanesc din ultimii 4 ani
Primul val important de...

Inspector in calitatea zarurilor. Pentru a se asigura ca toti cei care joaca jocuri cu zaruri au sanse egale sa castige, exista inspectori care le verifica si se asigura ca acestea sunt corect produse, inainte de a ajunge in cazinouri.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Ce meseriasi cauta angajatorii straini si ofera mii de euro in schimb