Interviurile de angajare pot fi stresante si oricine poate spune lucruri gresite, insa spunand ceva usor neprofesional nu inseamna neaparat ca ti-ai anulat sansele la jobul pe care ti-l doresti. Iata insa cum poti sa pierzi un job imediat, daca spui lucruri gresite.

Intre cele mai grave lucruri pe care le poti rosti la un interviu sunt injuraturile si minciunile si chiar sa te arati ignorant cu privire la lucrurile pe care le face compania. Toate acestea nu doar ca te vor pune intr-o lumina proasta in fata angajatorului, dar, mai mult, interviul se poate sfarsi chiar in acel moment, scrie Business Insider.

"Cu ce se ocupa aceasta companie?" Astfel de intrebari il fac pe intervievator sa se gandeasca la faptul ca nu ai cautat nici macar pe Google informatii despre companie. Fa un mic research atat despre companie cat si despre invervievator, daca iti doresti cu adevarat ca interviul sa mearga bine.

"Esti casatorita? Insarcinata?" Niciodata nu trebuie sa adresezi astfel de intrebari personale sau orice altceva ce poate fi ofensator pentru cel cu care vorbesti.

Injuraturi. Toata lumea injura, insa, cu toate acestea este important sa eviti cuvintele urate la interviurile de angajare. Sigur, un cuvant nevinovat aruncat intr-o poveste poate nu va fi o problema atat de mare, insa sa injuri furiors pe cineva da.

Orice vorba ofensatoare, sexista, rasista. Interviul de angajare nu este nici pe departe locul in care sa iti dezvalui opinii care pot fi considerate controversate, nici sa pui accent pe simtul tau al umorului. Asa ca stai departe de subiecte care l-ar putea face pe intervievatorul tau sa se simta inconfortabil.

"Iti vreau jobul". Pune-te in locul intervievatorului. Nimeni nu si-ar dori sa auda aceste cuvinte. Candidatul trebuie sa se concentreze pe jobul pe care el urmeaza sa il ocupe, nu pe postul ocupat de altii.

Minciuni. NU minti, caci daca o faci si vei fi descoperit, cu siguranta vei pierde orice sansa de a te mai angaja in acea companie. Daca nu se afla atunci, sigur cineva va descoperi mai tarziu. La un interviu de angajare, sinceritatea trebuie sa fie pe primul loc.

"Stiu ca nu sunt cea mai calificata persoana, dar". Daca spui aceste lucruri, cel mai potrivit raspuns al angajatorului va fi "Ah, nu esti? La revedere, atunci". Angajatorul te crede suficient de calificat, daca inca stai de vorba cu el. Asa ca nu trebuie sa te mai subestima, pentru ca altfel angajatorul va trece la urmatoarea persoana, care poate va crede despre sine ca este suficient de calificata.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri