La Casa Alba sunt cateva posturi pe care unii le-ar putea considera neobisnuite. Exista, de exemplu, un intreg departament de caligrafi, care scriu invitatii, meniuri si certificate, in timp ce este infiintata si o echipa de stenografi, care inregistreaza fiecare cuvant spus de presedintele american. Iata ce joburi ciudate sunt la Casa Alba.

In prezent, in timpul presedintiei lui Donald Trump, Casa Alba are un personal format din 400 de persoane, unele ocupand posturi considerate ciudate de multi.

Asistentul special al presedintelui, care se ocupa de toata agenda acestuia.

Asistentul special sau asistentul personal al presedintelui este denumit „body man”. Prin sarcinile pe care le are, aceasta persoana este un asistent, care organizeaza viata de zi cu zi a presedintelui. De multe ori, acesta este primul care il saluta dimineata pe presedinte si ultimul cu care seful statului se intalneste la lasatul serii. Adesea, asistentul il insosteste in calatorii si este omul la care presedintele apeleaza daca are nevoie de ziare, informari sau chiar pixuri. Asistentul presedintelui Donald Trump a incasat in 2017 un salariu de 115.000 de dolari, scrie Business Insider.

Stenografii il urmeaza peste tot pe presedinte si transcriu tot ce spune acesta.

Stenografii de la Casa Alba trebuie sa inregistreze tot ceea ce spune presedintele, in special cand acesta vorbeste in public sau are o intalnire cu presa. Stenogramele sunt depuse in arhivele prezidentiale pentru a se asigura ca nu exista comunicari gresite sau confuzii.

Directorul departamentului de stenografie castiga 95.500 dolari pe an.

Caligrafi care scriu de mana diverse invitatii

Casa Alba are un birou de caligrafie, inca din anul 1860, iar o serie de specialisti in caligrafie scriu de mana invitatii, meniuri, certificate, documente si scrisosori pentru presedinte. Caligrafii se specializeaza de asemenea in personalizarea fonturilor si simbolurilor specifice anumitor culturi sau oaspeti.

In administratia Trump, seful biroului de caligrafie castiga 99.400 dolari pe an.

Echipa care raspunde la scrisori in locul presedintelui

La Casa Alba se primesc mii de scrisori si de emailuri in fiecare zi de la public. De exemplu, in timpul presedintelui Obama se primeau intre 200 si 400 de scrisori pe zi, iar seful echipei trebuia sa aleaga doar 10 dintre acestea care vor fi incluse pe lista presedintelui. La restul raspunde in numele presedintelui echipa specializata.

In administratia Trump, directorul echipei care raspunde scrisorilor prezidentiale castiga 72.700 dolari pe an.

Patiser sef, responsabil cu productia de celebrei turte dulci de casa

Patiserul sef de la Casa Alba este in prezent Susan Morrison, iar ea a declarat in Oprah Magazine ca aproape toata ziua coace deserturi, inclusiv placinte sau mini-prajituri. In plus, intregul an si-l petrece gandind si planificand executia faimoasei turte dulci de casa de la Casa Alba. In luna noiembrie, in fiecare an, turta dulce devine prioritatea ei, 60.000 de persoane gustand din produsul sau.

Pentru o pozitie de acest tip in SUA salariul este de circa 52.000 de dolari pe an.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri