Deputatii PNL Dan Vilceanu si Florica Chereches au initiat un proiect de modificare lege prin care ziua de sambata ar putea sa devina lucratoare, la alegerea angajatilor, care ar lucra astfel platit sau la schimb cu o alta zi libera din timpul saptamanii, potrivit unei postari pe Facebook realizata de Cristian Vasilcoiu, sefului Serviciului de Comunicare din Ministerul Muncii. In cazul adoptarii legii, angajatii ar avea dreptul la minim 24 de ore de repaus saptamanal, in comparatie cu 48 de ore – situatia din prezent.

Modificarile propuse de catre deputati vizeaza legea nr. 53 din 2003.

“Articolul 137 alin. (2) se completeaza si va avea urmatorul cuprins:

In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern. Cu acordul salariatului, munca prestata cu caracter ocazional, intr-o zi de repaus saptamanal, se poate compensa si doar financiar, dar durata ei nu poate depasi 8 ore, astfel incat repausul saptamanal sa fie de minim 24 de ore”, se arata in legea propusa de catre deputatii PNL.

In expunerea de motive a legii, se mentioneaza ca propunerea vine sa clarifice problema regimului juridic al muncii prestate cu caracter ocazional in zilele de repaus saptamanal (sambata si duminica).

Expunerea completa de motive, in fotografia atasata articolului.

Expunere de motive:

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri