Daca te pregatesti de o schimbare in cariera, mai ales daca nu schimbi doar jobul, ci si domeniul de activitate, trebuie sa stii ca prezenta online este extrem de importanta. Iata cinci idei de a-ti completa cu succes profilul pe reteaua de socializare LinkedIn, un instrument des utilizat de angajatori in recrutare.

Sterge textul predefinit

LinkedIn va autogenera o descriere pentru tine, pe baza denumirii jobului pe care il ai. Sterge acel text predefinit si foloseste cele 120 de caractere pentru a scrie ceva interesant si relevant despre tine.

“Daca sunt in cautarea cuiva ca tine pe LinkedIn, rezultate imi vor da doar numele tau si acea descriere, motiv pentru care as putea cu usurinta sa te ocolesc. Insa daca scrii un headline irezistibil, voi fi atras sa arunc un ochi asupra intregului profil”, a explicat Jane Heifetz, editor Harvard Business Review.

Spune o poveste in rezumatul tau

Citeste si:
Cum afli pasul urmator din cariera
Sfaturi: cum sa iti dai seama...

Rezumatul reprezinta o puternica oportunitate de a-ti spune povestea profesionala, intr-un mod care sa conecteze experienta anterioara cu intentiile pe care le ai pentru nou drum in cariera.

“Completeaza cu o poveste convingatoare si scrie totul la persoana intai. Creeaza o naratiune care sa se asigure o continuitate a unor etape care pot parea fragmente in trecutul tau profesional. In acest fel, cel care se va uita pe profilul tau nu va ramane cu intrebari legate de profilul tau si nici nu va crede ca esti imprastiat”, a explicat aceasta, potrivit Business Insider.

Descrie-ti experienta

Dupa ce ti-ai completat corespunzator primele parti ale profilului, trebuie sa acorzi aceeasi atentie sectiunii care se refera la experienta in cariera. Heifetz recomanda sa continui sa scrii la persoana intai si sa evidentiezi realizarile pe care le-ai avut, mai degraba decat responsabilitatile.

Citeste si:
Vrei sa iti schimbi jobul? Iata de ce merita sa o faci toamna aceasta
Toamna, moment bun pentru...

“Evidentiaza doar realizarile cele mai relevante pentru noul job pe care il cauti. Scrie-le clar, punand accent pe problema pe care ai rezolvat-o, modul in care ai facut-o si rezultatele obtinute”, a mai spus editorul Harvard Business Review.

Adauga doar cateva recomandari

Editorul recomanda sa scrieti pe principiul “mai putin inseamna mai mult”.

“Adaugati putine recomandari la pozitiile adaugate - ideal pe cele mai relevante noului job spre care vrei sa te orientezi. Invita unul sau doi oameni sa te recomande. (…) Spune-le exact ce tip de pozitie tintesti si ce abilitati ar fi bine sa evidentieze”, a explicat Heifetz.

Citeste si:
Cinci idei pentru a creste in cariera, pe final de 2019
Femeie la job: Cinci idei...

Heifetz recomandă o abordare de genul „mai puțin este mai mult” aici

Consolideaza-ti profilul profesional adaugand fotografii si articole media care scot in evidenta drumul profesional pe care vrei sa intri. “Alege imagini care atrag atentia asupra celor mai importante realizari profesionale. Adauga-le doar la pozitiile pe care vrei sa se concentreze cei care iti citesc profilul”, a spus aceasta.

Adoptand o abordare activa a prezentei pe LinkedIn, in detrimentul unei prezente pasive pe platforma, vei face cativa pasi in fata pentru a te apropia de noul traseu pe care vrei sa intre cariera ta.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cinci tipuri de oameni pe care sa ii eviti la job pentru a avea SUCCES