Bosch, furnizor de tehnologii si servicii, a deschis, oficial la Blaj, programul de invatamant dual in parteneriat cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate si cu Primaria Municipiului Blaj. Cursurile vor avea loc atat in sediul liceului, cat si in incinta fabricii Bosch, iar la finalul scolii tinerii vor avea prioritate la angajarea in companie.

In cadrul fabricii din Blaj detinuta de Bosch elevii vor desfasura o buna parte din activitatea practica prevazuta de programul invatamantului dual, sub indrumarea specialistilor companiei.

Cele trei clase in regim de scoala duala pun la dispozitie 55 de locuri pentru elevi din clasa a IX–a pentru specializarile sculer matriter, mecanic in industrie si utilaje de prelucrari mecanice, electrician constructor si instalatii in industrie.

Grupul Bosch in Romania este partener al scolilor locale in cadrul proiectului de sistem educational dual, incepand cu anul 2013.

Tinerii se vor putea angaja in companie

Compania este prezenta in Blaj din 2008, cu prima fabrica deschisa in Romania de catre grup, unitatea care va oferi tinerilor inscrisi in program o serie de beneficii precum servicii medicale, pranz gratuit la cantina fabricii, transport gratuit, echipament de lucru, rechizite, prioritate la angajare, avand si posibilitatea de a-si continua studiile in cazul in care doresc sa obtina diploma de bacalaureat. Mai mult de atat, elevii beneficiaza de o bursa atat din partea statului, cat si din partea companiei.

In plus, compania va dota atelierele cu echipamentele necesare pentru ca elevii sa beneficieze de pregatire tehnica.

Cursurile vor avea loc atat in sediul liceului, cat si in incinta fabricii Bosch, unde vor fi efectuate si stagiile de practica.

Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” este o institutie de invatamant cu peste 50 de ani de traditie in pregatirea tinerilor pentru munca in sectorul industrial, care isi propune sa le ofere elevilor calificari profesionale ce corespund nevoilor de pe piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri