Beneficii extrasalariale incredibile: angajatii din Sillicon Valley se bucura de vacante platite de firme si mii de dolari pentru nou-nascuti

Angajatii din celebra Silicon Valley lucreaza in unele dintre cele mai luxoase birouri din lume, companiile de tehnologie facand toate eforturile pentru a castiga lupta stransa de a atrage talente de top. Pranzurile gata pregatite si accesul liber in cafenelele companiilor sunt acum baza de la care trebuie sa plece orice companie de aici, cand vine vorba despre beneficiile extrasalariale oferite angajatilor. Iata cateva exemple de beneficii de top pe care le primesc angajatii gigantilor din tehnologie.

Unele companii au ales sa ofere angajatilor flexibilitate si concedii prelungite, dandu-le acestora prime de vacante si bonusuri pentru cei cu copii. Altele au mers in directia opus, reducand la minimum nevoia de a parasi biroul, oferind servicii de spalatorie, divertisment si altele chiar la locul de munca.

Iata cateva exemple de beneficii de top pe care le primesc angajatii gigantilor din tehnologie

Apple organizeaza pentru angajati, in fiecare an, in luna decembrie, evenimente cu muzica, bauturi gratis si aperitive.

Airbnb, compania americana infiintata in 2008, care detine o platforma online prin care se pot inchiria, oriunde in lume, camere, apartamente sau case intregi direct de la proprietar, le ofera angajatilor o prima de vacanta de 2.000 de dolari, pentru a acoperi cheltuielile cu cazarea in orice unitate din lume, scrie Business Insider.

Citeste si:
9 din 10 companii vor să ofere beneficii extrasalariale angajaților
9 din 10 companii vor să...

Angajatii retelei de socializare Facebook ofera 4.000 de dolari in numerar pentru nou nascuti, plus decontarea cheltuielilor in caz de adoptie sau alte proceduri pentru a avea un copil.

Gigantul Amazon le permite angajatilor sa isi aduca animalele la birou, beneficiu foarte apreciat de cei care nu vor sa stea departe de patrupedele iubite.

Oracle ofera servicii de curatatorie de haine chiar la locul de munca, pentru a se asigura ca angajatii sai arata intotdeauna ca "scosi" din cutie.

Salariatii Tesla pot face naveta cu o masina imprumutata de la companie si, mai mult decat atat, o pot pastra si in weekend.

Citeste si:
UE vrea să încerce din nou un sistem unic de impozitare a companiilor
UE vrea să încerce din nou un...

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri