Amazon a oferit bonusuri extrem de generoase pentru opt din angajații săi care au luat decizia de a se vaccina împotriva COVID-19.

Gigantul a hotărât să-și răsplătească opt din angajații săi care lucrează într-unul din depozite cu beneficii mai puțin obișnuite: unora le-a dat o mașină gratis, în timp ce altora le-a dat bonusuri în numerar în valoarea de 100.000 de dolari. Anunțul a fost făcut într-o postare pe Instagram, pe contul său „Amazon Vest Life”, pagina de pe care compania fondată de Jeff Bezos distribuie știri și conținut legate de stilul de viață al angajaților, potrivit CNBC.

Inițiativa face parte din noua politică Amazon de a-și răsplăti angajații care se vaccinează împotriva COVID-19, un demers prin care vrea să încurajeze și ceilalți salariați care încă nu s-au imunizat.

Săptămâna trecută, trei angajați din depozit și Whole Foods au primit premii în numerar de 100.000 de dolari pentru vaccinare, a anunțat Amazon într-o postare separată pe Instagram.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul Reshaping HR: Ce contează în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor care va avea loc pe 21 octombrie 2021. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Retail jobs

Citește și: Ce beneficii pot oferi companiile angajaților români pentru a încuraja vaccinarea

Loteria vaccinaților de la Amazon

În luna august, Amazon a lansat o loterie pentru a recompensa angajații care se vaccinaseră deja împotriva COVID-19.

Acest program oferă angajaților șansa de a câștiga mașini, o săptămână de concediu plătit, cu un pachet de vacanță de 12.000 de dolari, precum și premii în numerar în valoare de 100.000 de dolari sau chiar 500.000 de dolari.

Citeste si:
Prima extragere a Loteriei Vaccinaților. Peste 500.000 de români...
Duminică are loc prima...

Un total de 18 premii în valoare de aproape 2 milioane de dolari vor fi acordate până pe 21 octombrie, potrivit reprezentanților companiei. Pentru a participa, angajații trebuie să arate dovada vaccinării pe care să o uploadeze într-un site intern de la Amazon, ca mai apoi să poată fi înscriși în tombolă.

Vaccinarea este cel mai sigur mod de protejare în fața coronavirusului, atât pentru angajații de la Amazon, cât și pentru întreaga lume, susțin reprezentanții retailerului. Amazon a organizat peste 1.500 de caravane mobile de vaccinare pentru angajați și pentru familiile acestora.

Amazon nu le-a cerut lucrătorilor din prima linie să se vaccineze, dar aceste tombole reprezintă un impuls semnificativ care încurajează vaccinarea. Amazon a oferit, de asemenea, bonusuri de până la 100 de dolari și noilor angajați care vin cu dovada vaccinării.

Citește și: Poate fi impusă vaccinarea angajaților români? Subiectul tabu al momentului

Citeste si:
Relaxare în Marea Britanie: târg de Crăciun fără mască și...
Relaxare în Marea Britanie:...

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri