Amazon anunta ca fiecare angajat din SUA va fi platit cu minim 15 dolari pe ora. Modificarea intra in vigoare la data de 1 noiembrie si se aplica angajatilor cu norma intreaga, cu norma redusa, dar si pentru cei care muncesc temporar. Compania spune ca de aceasta marire de salariu vor beneficia peste 250.000 de angajati, plus 100.000 de lucratori sezonieri, potrivit CNN tech.

Astfel, un angajat al Amazon ar putea avea un salariu minim pe luna in jur de 2.500 dolari, lucrand 5 zile pe saptamana cate 8 ore pe zi.

“Am ascultat criticii nostri, ne-am gandit mult la ceea ce am vrut sa facem si am hotarat ca vrem sa conducem. Suntem incantati de aceasta schimbare si incurajam concurentii nostri si alti angajatori sa ni se alature”, a spus Jeff Bezos, fondatorul si CEO-ul Amazon.

Amazon a declarat, de asemenea, ca echipa sa de politici publice va incepe un lobby pentru cresterea salariului minim federal, care este de 7,25 dolari pe ora din 2009.

Compania se numara printre cei mai mari angajatori din SUA, oferind mai multe locuri de munca pentru americani in ultimul deceniu decat alte companii mari.

Totodata, in urma acestei decizii, au crescut mizele pentru concursul Amazon numit HQ2, prin care vrea sa creeze al doilea sediu, cu 50.000 de locuri noi de munca. Compania a numit 20 de orase finaliste, inclusiv Atlanta, Chicago si Washington, D.C.

Criticii, inclusiv senatorul independent Bernie Sanders din Vermont, au criticat Amazon pentru ca nu si-a platit suficient angajatii. Ei au tinut cont de averea spectaculoasa a lui Jeff Bezos, care este cea mai bogata persoana din lume cu venituri de aproximativ 165 miliarde dolari.

Angajatii din intreaga tara au cerut un salariu minim de 15 dolari pe ora si au atras atentia asupra cresterii inegalitatii veniturilor, iar unele companii au raspuns presiunii publice. Target a anuntat in septembrie ca va ridica salariul minim de la 11 dolari pe ora si 15 dolari pana in 2020. Disney a ajuns la o intelegere cu sindicatele sa plateasca un minim de 15 dolari pe ora la Disneyland din California in 2019 si la Disney World din Florida pana in 2021.

In acelasi timp, Walmart, cel mai mare angajator din sectorul privat din tara, cu peste 1 milion de angajati in SUA, si-a majorat salariul minim la 11 dolari pe ora in februarie.

Sursa foto: Shutterstock / Sundry Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri