Salariul mediu net din industria auto din Romania este de 650 de euro, la jumatate fata de tara din regiune cu cele mai mari salarii, dar peste tari precum Bulgaria si Serbia.

Romania este una dintre tarile europene cu cei mai multi angajati, raportat la populatia totala, care lucreaza in industria auto. Cifrele oficiale de la nivelul Uniunii Europene arata ca exista intre 150.000 si 200.000 de angajati in acest sector, iar datele Institutului National de Statistica arata ca in Romania lucreaza 184.000 de persoane pe ramura de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor.

Salariul mediu net pe care il incaseaza luna de luna nu depaseste insa pragul de 650 de euro, potrivit datelor oferite de comparatorul salarial Paylab.

”Industria auto este foarte eterogena, cu multi angajati din zona blue collar sau entry level care castiga salarii aferente, dar si cu un numar important de specialisti, unii pe segmente de nisa, care sunt platiti foarte bine si care cresc mult media industriei. In orice caz, acest sector ramane unul dintre cele mai active in privinta angajarilor, chiar daca nu este si cel mai atragator din punctul de vedere al salariilor”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

La nivelul regiunii, Estonia este tara cu cele mai mari salarii din industria auto, respectiv 1.205 euro lunar. Urmeaza Cehia, cu o medie salariala neta lunara de 1.052 de euro, Letonia si Slovacia (965, respectiv 952 de euro). De altfel, Cehia si Slovacia sunt tarile europene cu cei mai multi angajati in industria auto, raportat la populatia totala. Romania este pe locul al cincilea.

Lituanienii care lucreaza in domeniul auto au salarii medii nete de 900 de euro pe luna, in Ungaria media ajunge la 883 de euro, iar in Croatia la 702 euro. Doar angajatorii din Bulgaria si Serbia ofera salarii mai mici decat cei din Romania, repectiv 606 si 512 euro.

In acest moment, peste 2.500 de locuri de munca in industria auto sunt disponibile pe www.ejobs.ro. Cele mai multe dintre acestea se adreseaza candidatilor cu nivel de experienta minim (0-2 ani) sau mediu (2-5 ani).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri