BestJobs: Peste 5.000 de pozitii care nu necesita experienta au fost deschise de la inceputul anului

Speranta de angajare a tinerilor a crescut in primele noua luni ale anului cu 15% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Candidatii aflati la inceput de drum in cariera au putut aplica la peste 5.000 de joburi tip entry level (0-2 ani experienta), se arata in datele platformei de recrutare BestJobs.

Mare parte dintre aceste posturi sunt disponibile in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta si Brasov.

Cele mai multe oferte de joburi entry level au fost in domenii precum BPO (Business Process Outsourcing) - 13%, IT - 9,6%, vanzari - 8%, financiar si contabilitate - 6%, administrativ si logistica - 4,71% sau resurse umane - 3,5%.

Peste 270.000 de aplicari la joburile entry level

In primele noua luni ale anului, candidatii au efectuat peste 120.000 de cautari pe platforma de recrutare online BestJobs folosind cuvantul cheie "entry level", iar companiile au primit peste 270.000 de aplicari la joburile entry level postate in cadrul platformei.

Anunturile de recrutare care au strans cei mai multi aplicanti au fost in domenii precum vanzari, resurse umane sau financiar-contabil, cu pana la 3.000 de aplicari pentru un job din aceste domenii.

Citeste si:
O femeie din patru a luat în calcul să renunțe la job în 2020
O femeie din patru a luat în...

Perspective ultimul trimestru din 2019 - 40% din joburile noi vor fi adresate candidatilor entry level

Companiile sunt nevoite sa acopere cu 15% mai multe pozitii noi in ultimul trimestru din acest an comparativ cu perioada similara din 2018. Vor fi oportunitati de cariera atat pentru persoanele cu experienta, dar si pentru juniori si studenti. Conform celui mai recent sondaj BestJobs, 70% dintre companiile sondate vor scoate pana la 10 joburi noi pe piata in ultimele trei luni ale acestui an, iar 40% dintre acestea se vor adresa segmentului de candidati entry level.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania, cu o experienta de peste 18 ani in domeniu.

Citeste si:
Maria Mareș, la Conferința HR 2.0: 95 de români întorși s-au...
Maria Mareș, la Conferința HR...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri