Pentru cei care se gandesc la un job in strainatate, comunitatea pentru expati Internations realizeaza anual un studiu cu cele mai bune tari. Iata care sunt statele in care merita sa te relochezi in acest an.

Locul 10 - Republica Ceha - expatii se bucura de opotunitatile de a calatori in tara si in afara granitelor ei.

Majoritatea expatilor sunt multumiti si cu nivelul costurilor vietii de aici, cat si al celor cu sanatatea, potrivit Business Insider.

Cu toate acestea, pare greu sa te stabilesti in Republica Ceha, astfel ca mai mult de o treime dintre expatii care au raspuns la cercetare descriu localnicii ca fiind neprietenosi, iar majoritatea se plange ca este dificil sa inveti limba.

Locul 9 - Malaysia - expatii de aici sustin ca veniturile lor sunt mai mult decat suficiente pentru a-si achita cheltuielile gospodaresti. In Malaysia este usor pentru cei nou-veniti sa se stabileasca si sa isi faca prieteni.

Locul 8 - Ecuador - expatii de aici sunt cei mai fericiti din lume, iar costurile zilnice sunt scazute.

Cu toata acestea, muncitorii straini de aici nu se declara prea multumiti cu oportunitatile de cariera si cu satisfactia la locul de munca.

O alta parte mai putin placuta este ca ai nevoie mereu de cash.

Doar jumatate dintre respondenti sunt multumiti de oportunitatile de cariera din Malaysia.

Locul 7 - Bahrain - oportunitatile de cariera sunt bune in Bahrain, iar mediul este propice pentru familiile cu copii, potrivit declaratiilor expatilor care traiesc aici.

Tot ei spun ca este usor sa te stabilesti, chiar daca nu vorbesti araba, limba locala, si chiar sa iti faci prieteni.

La polul opus, partile negative din aceasta tara sunt orele de munca si siguranta jobului.

Locul 6 - Singapore - aici acomodarea este usoara, iar oamenii se simt in siguranta in Singapore. Aproape toti respondentii afirma ca sunt multumiti de sistemul local de transport si sustin ca le este usor sa calatoreasca in regiune.

Expatii din Singapore spun ca sunt foarte multumiti de calitatea vietii lor si afirma ca este usor si sigur sa te stabilesti. Mai mult, in orasul- stat limba engleza este raspandita, chiar daca multi localnici vorbesc si mandarina. Multi expati spun insa ca este usor sa traiesti aici fara sa vorbesti limba locala.

Cu toate acestea, Singapore se situeaza printre cele mai scumpe tari cand vine vorba despre asistenta medicala, educatie si costul general al vietii.

Locul 5 - Spania - asistenta medicala spaniola este accesibila si de inalta calitate, iar localnicii sunt primitori cu familiile care au copii.

Oamenii apreciaza climatul si accesibilitatea la activitatile de agrement din Spania ca fiind doua dintre cele mai importante calitati ale acestei tari.

Pe de alta parte, expatii par sa isi faca griji in ceea ce priveste economia tarii si perspectivele de cariera.

Locul 4 - Mexic - expatii sustin ca localnicii din aceasta tara sunt prietenosi, iar costurile si calitatea serviciilor de ingrijire si educatie a copiilor sunt bune.

Chiar si asa, o parte importanta dintre respondenti spun ca se tem pentru siguranta personala si a copiilor lor.

Locul 3 - Portugalia - vremea in Portugalia este buna, expatii se pot instala cu usurinta in aceasta tara si exista o multime de optiuni pentru cei dornici de socializare.

De asemenea, expatii de aici apreciaza costul relativ scazut al vietii.

Cu toate acestea, doar jumatate dintre respondenti sunt optimisti cand se gandesc la oportunitatile personale de evolutie in cariera si la securitatea locului de munca.

Locul 2 - Vietnam - viata in tara din Asia de Sud- Est este accesibila, iar veniturile expatilor sunt la un nivel bun comparativ cu costurile zilnice. In plus, angajatii se declara multumiti de oportunitatile de cariera din Vietnam.

Acomodarea in Vienam este usoara, mare parte si datorita faptului ca localnicii sunt oameni primitori.

Cu toate acestea, tara este deficitara din punct de vedere al penetrarii digitalului si al calitatii mediului.

Locul 1 - Taiwan - expatii lauda foarte mult calitatea vietii, accesibilitatea si nivelul ridicat al serviciilor medicale. In plus, cei care s-au mutat sa munceasca in acest loc au pareri foarte bune atat despre siguranta din Taiwan, cat si despre oportunitatile de cariera.

Sursa foto: SHutterstock

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri