Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca ministerul pe care acum il conduce nu a luat in trecut masuri care sa duca la imbunatatirea rezultatelor elevilor la evaluari. Singura initiativa intreprinsa de ministerul de resort, spune Anisie, a fost publicarea unui brosuri, care nu a ajuns insa in vizorul cadrelor didactice.

Romania este la coada Uniunii Europene, cu cele mai slabe rezultate din ultimii noua ani la testele PISA. Evaluarea internationala care arata cat de pregatiti sunt elevii la matematica, stiinte si citire. Suntem pe locul 47 din 79, iar 44% dintre elevi sunt analfabeti functional, adica nu inteleg un text la prima vedere.

"Desi au mai existat asftel de rezultate la evaluarile anterioare, Ministerul Educatiei nu a facut nimic pentru ca evaluarile de pregatire, de la clasele a 2-a, a 4-a si a 6-a sa fie acceptate, intelese si mai ales valorificate de catre copii, parinti si mai ales cadrele didactice", a declarat Monica Anisie.

Potrivit acesteoa, ministerul pe care acum il conduce nu a promovat in niciun fel invatarea practica si abordarea transdisciplinara, ceea ce de fapt evalueaza PISA si s-a rezumat doar la publicarea pe site a unei brosuri de antrenament.

Este clar ca multi dintre actorii educationali nu au privit aceasta brosura, nu au cunoscut-o si in felul acesta sistemul nu a reactionat in modul in care trebuie

Anisie a mai spus ca ea va avea grija ca invatarea integrata, care are legatura cu viata de zi cu zi sa aiba importanta cuvenita in sistem.

"Este tot ce ne dorim de la sistemul de educatie, sa fie in corelatie cu viata de zi cu zi. Ma voi implica in modificarea semnificativa a modului de formare initiala si continua a cadrelor didactice si ca prima masura este introducerea masteratului didactic in univesitatile care doresc sa il desfasoare", a tinut sa precizeze Monica Anisie.

Aceasta este o prioritate de sistem, care nu mai poate fi amanata.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri