Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, considera ca testele de evaluare PISA nu sunt unele de performanta individuala si ca implicarea celor care au participat la testarea PISA nu a fost maxima, intrucat nu a existat o miza.

"Rezultatele spun sau ofera niste date concrete. Dar asa cum am precizat si mai devreme, aceste teste nu sunt teste de performanta individuala. Implicarea acelora care au participat la testare nu a fost maxima, pentru ca nu au avut o miza in acea testare. (...) Masuri pe care putem sa le luam si exista unele dintre ele - vorbim despre programe nationale cum ar fi Euro 200, rechizite scolare, masa calda in scoli. Vom realiza si acest program anul acesta, dar in anul acesta scolar vom avea 100 de unitati introduse fata de 50. Venim si cu masuri in sprijinul acesta al mediului socio-economic, dar venim si cu masuri pentru ca cercetarea ne spune ca si profesorii ar trebui sa fie formati, sa intervenim ca minister in formarea initiala a profesorilor si formarea continua. Vom avea si masuri care sa conduca la o formare initiala mai buna si vom introduce inca din anul universitar urmator masteratul didactic", a spus Anisie intr-o conferinta de presa, scrie Agerpres.

Potrivit acesteia, Ministerul Educatiei trebuie sa porneasca de la rezultatele acestei evaluari atunci cand ia masuri.

"Aceasta evaluare internationala este o cercetare stiintifica de la care Ministerul Educatiei trebuie sa porneasca atunci cand ia niste masuri. (...) De acum inainte, consider ca este important sa nu mai luam masuri fara a fundamenta masurile pe niste cercetari solide", a aratat ministrul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri