Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca rezultatul alegerilor parlamentare din Marea Britanie este "foarte bun" pentru romanii care locuiesc acolo, precizand ca premierul britanic Boris Johnson a dorit un Brexit cu acord.

"Acest rezultat e foarte bun pentru romanii din Marea Britanie, pentru ca premierul Boris Johnson impreuna cu Partidul Conservator au dorit - si cred ca doresc si in continuare - sa realizeze Brexit-ul, dar cu acord, acel acord negociat cu UE, un acord bun care ii protejeaza pe romanii nostri, le acorda drepturi semnificative si de asta am spus de multe ori, si acum se pare ca ne apropiem de aceasta solutie, cea mai buna varianta, daca se ajunge la Brexit, este un Brexit cu acord si spre asta ne indreptam", a afirmat Iohannis, la Bruxelles, citat de Agerpres.

El s-a aratat multumit de rezultatul alegerilor parlamentare din Marea Britanie, exprimand speranta ca acum, cu "o majoritate clara", Brexit-ul va fi finalizat cu acord.

"Eu pot sa-mi exprim multumirea fata de rezultatul obtinut acolo, in sensul ca exista acum o majoritate clara, care, speram cu totii, va finaliza Brexit-ul, cu acord, evident", a spus seful statului.

Premierul britanic Boris Johnson a obtinut o victorie rasunatoare la alegerile legislative anticipate de joi, Partidul Conservator trecand pragul de 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale partiale publicate vineri.

Citeste si:
Klaus Iohannis, huiduit si aplaudat in timpul aceluiasi discurs
Klaus Iohannis, huiduit si...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Boris Johnson a semnatul acordul cu privire la Brexit