Lupta intre generatiii nu se termina niciodata, iar tinerii rar cad de acord cu parintilor lor, cand vine vorba despre viitorul lor profesional. Daca tinerii cu studii peste hotare ar accepta o cariera si in Romania, parintii isi doresc o traiectorie profesionala internationala pentru copiii lor, a declarat, pentru wall-street.ro, Ivan Domuschiev, managing partner Yourway Advisors, firma de consultanta academica.

Yourway Advisors si-a inceput activitate in luna august 2019 si isi concentreaza eforturile pe sustinerea tinerilor in identificarea domeniilor pe care le pot accesa la nivelul studiilor superioare, in Romania sau peste hotare.

Ivan Domuschiev, managing partner Yourway Advisors, a aratat ca tinerii pe care ii consiliaza si aleg studiile in strainatate sunt deschisi sa revina in tara, sa munceasca intr-o companie cu activitate pe piata locala.

Ivan Domuschiev va fi speaker in cadrul conferintei HR 2.0 Inovatie in recrutare si retentie, organizata de wall-street.ro, in data de 20 februarie. Daca esti interesat de subiecte de HR si vrei sa afli cele mai noi informatii din domeniu, te invitam sa te inscrii la conferinta HR 2.0, gratuit aici.

Pe de alta parte, parintii lor sunt cei care, desi ai crede ca si-i doresc aproape, ei sunt cei care trag cu dintii pentru ca tinerii sa aleaga o cariera internationala.

"Toti tinerii care pleaca la studii in strainatate au in vedere o cariera internationala, insa toti isi doresc sa se intoarca in tara, mai devreme sau mai tarziu. Suprinzator este ca parintii sunt mult mai hotarati sa ii faca pe copiii lor sa ramana in strainatate. Nu este o problema a tinerilor, este o problema a generatiei de parinti", a declarat Ivan Domuschiev.

Succesul bate pozitia pe harta

Potrivit lui Domuschiev, tinerii se uita doar la sansele de succes in cariera, fara sa fie interesati, in mod special, de locul pe harta unde acest lucru se poate intampla.

"Tanarul, atat timp cat are o cariera de succes, ceea ce studiile de calitate ii poate asigura, nu are nicio problema sa munceasca in orice tara din lume, fie ca este vorba de Romania, fie de strainatate. Ei nu exclud nimic, sunt mult mai flexibili, mult mai deschisi", a precizat seful Yourway Advisors.

Anterior, Domuschiev arata cum dezacordul intre generatii apare si cand vine vorba despre domeniul de studiu pe care il vor urma tinerii, la facultate.

Astfel, in timp ce parintii isi doresc pentru copiii lor o cariera sigura, care sa le asigure un trai linistit, cum sunt cele de medic sau avocat, tinerii se viseaza influenceri sau creatori de jocuri pe calculator.

Yourway Advisors este noua linie de business din cadrul Grupului Yourway care ofera, prin consultanti educationali specializati, servicii de orientare si consultanta academica pe tot parcursul procesului de alegere si depunere a dosarului la institutiile de invatamant superior acreditate din Romania si/sau strainatate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri