Reteaua de sanatate Regina Maria lanseaza "Academia Europeana pentru Asistenti Medicali", primul program academic dedicat asistentilor medicali, cu diploma oferita de o facultate internationala.

Academia Europeana pentru Asistenti Medicali este fondata in colaborare cu Coventry University din Marea Britanie si va oferi un program de licenta de 3 ani, cu specializarea de Asistent Medical Generalist, ce asigura absolventilor sansa unui job garantat in tara lor.

Investitia in acest proiect este de peste 2 milioane de euro.

“Facultatea le va oferi tinerilor posibilitatea de a beneficia de dotari moderne, acces la training si resurse care imita in cel mai inalt grad situatiile de viata reala, punand la dispozitia studentilor resursele materiale, umane si facilitatile necesare pentru o formare profesionala de cea mai buna calitate.“, a declarat Fady Chreih, CEO Reteaua de sanatate Regina Maria.

Vezi si: Reteaua Regina Maria inaugureaza noul corp al Policlinicii Enescu din Bucuresti, cu servicii pentru diagnosticarea infertilitatii si abordarea multidisciplinara a endometriozei

Retail jobs

Academia Europeana pentru Asistenti Medicali ofera incepand din septembrie 2020 un program de licenta de 3 ani, livrat de Coventry University in limba engleza, fiind similar cu cel pe care il urmeaza asistentii medicali din Marea Britanie. In primul an vor fi admisi 60 de studenti, care vor beneficia de indrumarea profesorilor britanici.

Cum ar fi daca ai petrece 75% din timpul studiilor in practica?

Procesul de admitere este unul deschis permanent si cei interesati pot aplica incepand cu clasa a 11-a sau clasa a 12-a.

"Admiterea se va face ca la toate universitatile internationale de catre o persoana din echipa Academiei instruita de catre Universitatea Coventry conform procedurilor lor. Procesul de admitere evalueaza eseul personal al studentilor si presupune si un interviu care analizeaza potentialul, valorile si motivatia aplicatilor", au declarat reprezentantii Regina Maria intr-un raspuns pentru wall-street.ro.

Citeste si:
Se dă startul admiterii pentru asistenți medicali. În ce constă...
Se dă startul admiterii...

Vezi si: Serviciile medicale private prin ochii romanilor: de ce sunt mai cautate decat serviciile medicale de stat

In centrul de training studentii vor invata in grupe foarte mici – de cate 4-6 persoane, pentru a putea avea acces la simularile si studiile de caz aplicate, iar in stagiul clinic va fi un mentor dedicat la fiecare doi studenti.

“Angajamentul nostru este ca orice tanar din Romania care se califica pentru admiterea in program sa poata parcurge si finaliza studiile indiferent de situatia financiara a familiei din care provine. In acest sens, venim in intampinarea viitorilor nostri studenti cu o paleta completa de solutii financiare, printre care: un program generos de burse de performanta si sociale, job part-time pe durata studiilor, program de creditare.”, a declarat Alexandru Ghita, Presedinte al Grupului Educativa.

Citeste si:
Educativa: Interesul pentru studiile în străinătate rămâne crescut
Educativa: Interesul pentru...

In acelasi timp, Academia are ca obiectiv formarea unor oameni pregatiti sa devina lideri in cadrul organizatiilor medicale, viitori manageri capabili sa ridice nivelul asistentei medicale in sistemul medical. Modelul educational al Academiei presupune ca 75% din invatare sa se intample in practica, conform standardelor NHS (National Health Services) din Marea Britanie, oferind astfel studentilor educatie moderna la standarde internationale. Absolventii vor putea lucra in cadrul retelei sau oriunde altundeva in sistemul de stat sau privat, in Romania sau in strainatate.

Citeste si: Interviu cu fondatorul Regina Maria - Se copiaza prea mult din Vest si se foloseste prea putin inventivitatea romaneasca

In anul 2020, declarat de Oganizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind anul asistentei medicale si al moasei, Regina Maria, Grupul Educativa, OAMGMAMR si Coventry University demareaza un parteneriat pentru a atrage mii de tineri catre profesia de asistenti medicali. Initiativele cuprind, printre altele, lansarea unui program de licenta dedicat asistentilor medicali juniori, care vor fi instruiti de catre Coventry University chiar in Romania, precum si o campanie nationala de comunicare, cu activitati in 263 de licee, care va inspira mai multi tineri sa aleaga aceasta cariera.

Citeste si:
Ovidiu Palea, Provita: Sunt asistenți medicali care nu știu să ia...
Ovidiu Palea, grupul Provita:...

Regina Maria are o prezenta proprie in 20 de judete si acoperire nationala prin intermediul celor 290 de clinici partenere si are peste 6.000 de angajati si colaboratori in cele 64 de locatii proprii din Bucuresti si din tara, locatii prin intermediul carora ofera servicii de spitalizare si chirurgie, maternitate, policlinica, imagistica, laborator si stocare de celule stem, unui numar de peste 3,5 milioane de pacienti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri F