Pentru trei din zece angajati romani, Valentine’s Day este o zi cu o semnificatie speciala, suficient de important pentru a fi declarata zi libera, arata un sondaj efectuat de BestJobs.

Cu toate acestea, doar unul din patru respondenti intentioneaza sa-si ia liber cel putin cateva ore pentru a se putea bucura de mai mult timp petrecut alaturi de partener/a.

Chiar daca isi vor petrece integral ziua la birou, doi din zece respondenti recunosc faptul ca, de regula, in aceasta zi le este mai greu sa se concentreze la job si abia asteapta finalul programului de lucru. Spre deosebire de alte tari, unde multi angajatori profita de aceasta sarbatoare pentru a-si exprima aprecierea fata de echipa intr-un mod inedit, in Romania doar 11% dintre angajati au afirmat ca vor sarbatori aceasta zi si la birou, alaturi de colegi. Planurile cele mai populare implica amenajarea spatiului comun cu decoratiuni tematice, dulciuri in forma de inimioara, ori pur si simplu exprimarea aprecierii fata de colegii care ii inspira. Foarte putini spun ca primesc cuvinte de apreciere de la manageri.

In privinta bugetului de cadou, circa doi din zece respondenti afirma ca aloca cel mult 100 de lei pentru persoana iubita, alti 11% dintre romani vor cheltui intre 100 si 200 lei, iar aproape 9% vor achizitiona un cadou chiar mai scump.

Doar 12% dintre angajatii romani isi iubesc jobul actual

Doar 12% dintre romani afirma ca jobul actual reprezinta „jumatatea perfecta” si ii face fericiti pe plan profesional. Cei mai multi, respectiv 38%, sustin ca locul de munca actual nu este perfect, dar il accepta asa cum este, asemeni unei relatii. Peste 20% dintre angajati spun ca jobul le produce frustrari sau chiar le „mananca nervii”, implicit abia asteapta sa realizeze schimbari pe plan profesional, iar pe 15% dintre respondenti pozitia actuala ii lasa indiferenti.

Sondajul a fost efectuat in perioada 20 ianuarie - 5 februarie, pe un esantion de 908 utilizatori de internet. 54,7%, dintre respondentii sondajului sunt femei. Pe categorii de varsta, doi din zece respondenti au intre 18 si 25 ani, un sfert dintre acestia au intre 26 si 35 ani, 30% au intre 36 si 45 de ani, iar restul respondentilor au peste 46 de ani.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri