Peste 1 milion de aplicari la job-urile active pe eJobs.ro au fost inregistrate in luna ianuarie a acestui an, nivelul reprezentand un record istoric pentru piata locala de recrutare. Valoarea este cu aproximativ 25% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand candidatii activi pe eJobs.ro au cumulat putin peste 800.000 de aplicari.

Aproape jumatate din numarul total de aplicari aferente lunii ianuarie a fost facuta pentru joburile din vanzari – domeniu care, an de an, este pe primul loc in topul preferintelor candidatilor. Clasamentul continua cu locurile de munca disponibile in call-center-e si cele din administrativ / logistica/. Foarte cautate au fost, la inceputul anului, si job-urile care se adreseaza celor cu experienta in zona de financiar / contabilitate, marketing sau banci.

”Anul 2020 a inceput exploziv si a depasit toate asteptarile noastre atat in ceea ce-i priveste pe candidati, cat si in ceea ce-i priveste pe clienti. Astfel, numarul record de aplicari din luna ianuarie a venit in tandem si cu incasari record. Ne asteptam, deci, la un an bun si ne bucura sa vedem ca toata lumea a inceput in forta, ca atat clientii mici cat si cei mari si-au consolidat bugetele si ca au planuri mari pentru 2020. Avem toate premisele sa credem ca acest an ar putea fi unul dintre cei mai buni pentru cei care vor sa se angajeze si pentru cei care angajeaza, deopotriva”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Retail jobs

Cel mai scazut nivel de interes a fost manifestat pentru functiile publice, care au strans aproximativ 500 de aplicari. De 4 ori mai multe aplicari au primit angajatorii din domeniul medicinei veterinare si putin peste pragul de 2.500 de aplicari au inregistrat cei din protectia muncii. Prelucrarea lemnului, ONG-urile sau serviciile de babysitting / au pair si curatenie au fost alte domenii cu un nivel scazut de atractivitate in ochii candidatilor.

”Sigur ca acest clasament este in stransa corelatie cu oferta de locuri de muncadisponibile. Joburile din vanzari au dominat intotdeauna piata si, prin urmare, este firesc sa adune si cele mai multe aplicari. Dar dincolo de aceasta explicatie avem si domenii care atrag un numar mare de candidati si de aplicari fara sa fie in mod obligatoriu si printre cei mai activi angajatori. Si ma refer aici la IT, sector care a strans 45.000 de aplicari doar in luna ianuarie”, mai spune Bogdan Badea.

Citeste si:
Cum arată piața muncii la trei luni de la ridicarea restricțiilor
Piața muncii, la trei luni de...

La nivelul anului 2019, au fost inregistrate peste 9,5 milioane de aplicari, atat pentru job-urile din Romania, cat si pentru cele din strainatate. In acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 25.000 de locuri de munca pentru Romania cat si pentru strainatate.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri