Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, atrage atentia asupra discrepantei controalelor Inspectiei Muncii in anumite zone din tara, evidentiind numarul mic de verificari din Capitala.

"Ma uitam pe datele care arata rezultatele activitatii Inspectiei Muncii/Inspectoratelor Teritoriale de Munca. In Bucuresti, locul unde exista cei mai multi angajatori activi, numarul controalelor pentru respectarea legislatiei muncii este atat de mic", a precizat Violeta Alexandru, intr-o postare pe o retea de socializare.

Ministrul de resort a adaugat ca alte semne de intrebare ii sunt ridicate de un numar de 168 de controale la anumite societati in ultimii 3 ani.

"Sunt societati comerciale cu peste 70 de avertismente, iar altele cu peste 42 de amenzi. Angajatorii din cele 14 judete din imagine reprezinta 58,5% din totalul angajatorilor din tara. Cea mai mare pondere a controalelor vizeaza respectarea relatiilor de munca (59,16%)", a detaliat ministrul.

Discrepanta in aplicarea legii mi se pare uriasa. Am cerut mai multe explicatii despre cum sunt selectati angajatorii inclusi in planurile anuale/campaniile tematice de control.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri