Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, atrage atentia asupra discrepantei controalelor Inspectiei Muncii in anumite zone din tara, evidentiind numarul mic de verificari din Capitala.

"Ma uitam pe datele care arata rezultatele activitatii Inspectiei Muncii/Inspectoratelor Teritoriale de Munca. In Bucuresti, locul unde exista cei mai multi angajatori activi, numarul controalelor pentru respectarea legislatiei muncii este atat de mic", a precizat Violeta Alexandru, intr-o postare pe o retea de socializare.

Ministrul de resort a adaugat ca alte semne de intrebare ii sunt ridicate de un numar de 168 de controale la anumite societati in ultimii 3 ani.

"Sunt societati comerciale cu peste 70 de avertismente, iar altele cu peste 42 de amenzi. Angajatorii din cele 14 judete din imagine reprezinta 58,5% din totalul angajatorilor din tara. Cea mai mare pondere a controalelor vizeaza respectarea relatiilor de munca (59,16%)", a detaliat ministrul.

Citeste si:
Gorj: Controale ITM la angajatori cu peste 99 de salariaţi
Gorj: Controale ale...

Discrepanta in aplicarea legii mi se pare uriasa. Am cerut mai multe explicatii despre cum sunt selectati angajatorii inclusi in planurile anuale/campaniile tematice de control.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Ministrul Muncii: În acest moment avem 500.000 de contracte de muncă suspendate
Setari Cookie-uri