Companiile pot depune online începând de maine, 1 aprilie, documentele pentru a primi banii de la stat, aferenți somajului tehnic, iar ministrul Muncii, Violeta Alexandru, promite că sumele vor ajunge la angajatori în 15 zile. Mai departe, acești trebuie să vireze șomajul angajaților în termen de trei zile.

Cei care platesc depun actele începând de mâine vor primi banii în maxim 15 zile, promite Violeta Alexandru.

”Nu avem intenția să prelungim activitatea AJOFM-urilor până în ultima zi din această perioadă. De aceea așteptăm începând de mâine pentru a le putea procesa în regim de urgență”, a spus aceasta.

Ministrul a clarificat că de îndată ce angajatorul primește fondurile guvernamentale, respectiv 75% din câștigurile salariale ale angajatului și până la maximum 75% din câștigul mediu salarial brut, va face plata către angajat în trei zile.

Depunerea actelor se va realiza exclusiv online și va conține o cerere, o declarație pe propria răspundere și lista angajaților intrati în șomaj tehnic.

Impactul bugetar al ajutorului acordat de stat pentru plata şomajului tehnic este de patru miliarde de lei şi scenariul ajunge până la un milion de contracte, însă acesta a fost calculat doar pe perioada decretului privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri