Stimulentul de inserţie pentru contractele de muncă suspendate sau încetate pe perioada de stării de urgenţă se acordă, neîntrerupt, pentru o perioadă de 90 de zile, a transmis, miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, pe Facebook.

"Părinţii aflaţi în plata stimulentului de inserţie cărora li s-a încetat/suspendat contractul de muncă pe perioada stării de urgenţă primesc neîntrerupt stimulentul pentru o perioadă de 90 de zile", se menţionează în mesajul postat de Violeta Alexandru, conform Agerpres.ro.

Ministrul Muncii a precizat că a reacţionat în urma sesizărilor primite de la părinţii reveniţi la muncă şi care au fost afectaţi de suspendarea contractelor de muncă.

"Îmi pasă de părinţii care şi-au dorit să revină la muncă înţelegând că aşa putem ieşi din această criză. Din păcate, mulţi dintre cei care beneficiau de plata stimulentului sunt în situaţia încetării sau suspendării contractului de muncă, fără un orizont optimist de timp, datorită răspândirii COVID-19. V-am auzit şi am reacţionat la timp, aşa încât fiecare părinte afectat să fie liniştit", a scris Violeta Alexandru.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri