Un număr de 952.929 de contracte individuale de muncă au fost suspendate de la intrarea în vigoare a stării de urgenţă (16 martie), până în prezent, potrivit cifrelor Inspecţiei Muncii date publicităţii de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Ministerul Muncii anunţa 884.349 de contracte de muncă suspendate, ceea ce face ca numărul acestora să fi crescut cu 68.580 într-o singură zi lucrătoare, scrie Agerpres.

Dintre cele 952.929 de contracte individuale de muncă anunţate de MMPS ca fiind suspendate până luni, 278.408 erau din industria prelucrătoare, 188.468 erau din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 118.277 proveneau din industria hotelurilor şi restaurantelor.

Alte 187.548 de contracte individuale de muncă au încetat, de la instituirea stării de urgenţă şi până luni, astfel: 36.783 de contracte de muncă în domeniul comerţului cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 32.494 în industria prelucrătoare, iar 23.286 de contracte de muncă în domeniul construcţiilor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri