Numărul contractelor individuale de muncă suspendate de la declararea stării de urgenţă (16 martie) a înregistrat joi a doua zi consecutivă de scădere, conform cifrelor de la Inspecţia Muncii transmise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Astfel, un număr de 901.623 de contracte de muncă erau suspendate joi, în scădere cu aproape 70.000 de la numărul de 970.005 de contracte de muncă anunţate miercuri de Inspecţia Muncii ca fiind suspendate, scrie Agerpres.

Din cele 901.623 de contracte de muncă suspendate anunţate joi, un număr de 263.929 erau din Industria prelucrătoare, 170.426 erau din Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 101.968 erau din Hoteluri şi restaurante.

Pe perioada stării de urgenţă, Guvernul a anunţat că acoperă şomajul tehnic pentru angajaţii cu contracte de muncă suspendate.

Spre deosebire de evoluţia contractelor de muncă suspendate, numărul contractelor de muncă încetate şi-a păstrat joi tendinţa constantă de creştere, înregistrând 233.798 de unităţi. Dintre acestea, 44.280 erau din Comerţul cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 40.640 din Industria prelucrătoare, iar 31.667 din Construcţii.

Angajaţii cu contracte de muncă încetate nu pot beneficia de şomaj tehnic acoperit de Guvern.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri