Ministrul Mediului crede că știrile privind tăierile de păduri sunt false

Ministrul Mediului, Costel Alexe, vorbește despre o campanie agresivă de manipulare în ceea ce privește tăierile de lemn din pădurile României, alimentată de politicieni care vor să-și relanseze carierele și de jurnaliști în căutare de rating.

„Pe fondul pandemiei și a presiunii psihologice, tot mai mulți politicieni și ziariști intrați într-un con de umbră au considerat oportun să lanseze și să-și relanseze cariere politice generând și amplificând subiectul tăierilor de arbori. Nu e loc de jocuri politice, de trucuri sau de declarații false sub acoperirea imunității parlamentare și nu e loc de acțiuni iresponsabile care să ducă la subminarea economiei”, a spus Alexe, scrie Digi24.

El a declarat că a fost lansată o campanie de fake news „agresivă, fără precedent” și că zilnic e lansată și alimentată o avalanșă de de mesaje toxice. Acestea au un singur scop, să inducă ideea unei catastrofe ecologice în pădurile românești, spune ministrul.

În urma acestei campanii, orice camion care transportă legal devine dovada jafului, fără ca cei care promovează informațiile să aducă și dovezi, iar informațiile venite de la autorități sunt considerate îcercări de mușamalizare.

„Sunt manipulări”, a precizat Alexe.

Citeste si:
Costel Alexe: Fostul ministru PSD a facut doar rau, cele mai multe...
Costel Alexe: Fostul ministru...

Citește și Ministerul Mediului a refuzat să interzică tăierea de lemn pe durata stării de urgență, cerută de societatea civilă

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri