Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Sunt situații în care firmele cheamă angajații la muncă, deși sunt în șomaj tehnic. Vom face verificări

Ministerul Muncii are cunoștință de situații în care angajații aflați în șomaj tehnic sunt în continuare chemați la muncă. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că îi încurajează pe salariații aflați în această situație să sesizeze ITM, iar o serie de controle vor fi demarate.

”Avem semnale de situații în care deși au declarat suspendare temporară a activității, adică înscrierea lor în șomaj tehnic, în unele situații angajatorii au cerut angajaților să vină la muncă”, a explicat ministrul.

Ea a precizat că încurajează angajații să sesizeze aceste situații și să se adreseze ITM.

Știu că trecem printr-o perioadă dificilă, dar trebuie să respectăm cu toții legea și trebuie să recunoaștem asumat faptul că atunci când depui o cerere cu suspendarea contractelor de muncă, suspendare înseamnă că angajatul rămâne la domiciliu sau nu i se dau sarcini de indeplinit în această perioadă.

Violeta Alexandru a explicat că decizia guvernului de susținere prin șomaj tehnic a fost luată pentru a sprijini angajatorii să nu încheie contractele de muncă, ci să se păstreze legătura cu oamenii, iar cadrul legat trebuie respectat.

Citeste si:
Când se vor desființa companiile municipale
Când se vor desființa...

Vom face verificări. (...) Am cerut ITM să urmărească astfel de situații.

Sursa foto: shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri