De'Longhi România a propus Ministerului Muncii și Protecției Sociale să preia spre angajare pe cei 33 muncitori din Sri Lanka, muncitori care rămăseseră fără slujbe și fărăposibilitatea de a se întoarce acasă.

Oferta companiei din Cluj a fost selecționată dintre toate cele transmise către minister, astfel încât De'Longhi România va asigura transportul București – Cluj pentru cele 33 de persoane, le va asigura cazare în apropierea fabricii și va semna cu ele contracte de muncă, respectând aceleași condiții de salarizare și de pregătire ca ale tuturor celorlalți angajați de la Jucu.

”Decizia Ministerului Muncii și Protecției Sociale de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din Sri Lanka rămași fără contract ne bucură foarte mult. Am putut remedia o situație dificilă pentru acești oameni, într-un timp record șiam demonstrat, de asemenea, celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere,că există de lucrua ici, acasă, în condiții corecte, de respect și de securitate” a precizat conducerea companiei De'Longhi România.

Retail jobs

Citește și Comunicare trunchiată: zeci de srilankezi se află la Otopeni în așteptarea unui zbor de repatriere

Managementul companiei a aflat de situația celor 33 de persoane din presă și a transmis imediat o ofertă de angajare către Minister, o ofertă care asigur ăcondiții de salarizare și viață corecte în zona Cluj.

Contractele de muncă oferite muncitorilor din Sri Lanka includ condiții de salarizare coerente cu ale celorlalți angajați, instruirea necesară și reguli de igienă și protecție la nivelul tuturor angajaților. Cazarea va fi asigurată în apropierea fabricii.

Îți recomandăm și Violeta Alexandru caută locuri de muncă pentru srilankezii care au lucrat la o fabrică din Botoşani

De altfel, încă din 7 mai, compania clujeană a reluat angajările, iar până înprezent400 de persoane s-au alăturat echipei, pentru a răspunde comenzilor în curs.

Citeste si:
Bosch face angajari la Jucu
Bosch face angajari in...

Grupul De'Longhi deține două fabrici în România, în comuna Jucu, din județul Cluj, și în comuna Mădăraș, din județul Bihor, unde lucrează peste 2.500 de angajați. Compania produce în România masini automate de cafea marca De'Longhi și electrocasnice Braun.

Poți citi și Cei 36 de muncitori din Sri Lanka abandonați la Otopeni, ofertați de șase companii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri