Câte posturi noi sunt scoase la concurs în penitenciarele din România. Se caută ofițeri și preoți

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) scoate la concurs, din sursă externă, un număr de 75 posturi vacante de execuţie (ofițer) în cadrul sectorului reintegrare socială, din unităţile penitenciare şi 12 posturi vacante de preot din aparatul propriu al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi unităţile subordonate, potrivit site-ului oficial al ANP.

Ce condiții generale trebuie să îndeplinești pentru a ocupa un post

  • au cetăţenia română şi domiciliul în România;
  • cunosc limba română;
  • îndeplinesc condiţiile de studii şi vechime prevăzute de lege;
  • au 18 ani împliniţi, capacitate deplină de exerciţiu şi sunt apți din punct de vedere medical şi psihologic pentru îndeplinirea funcţiei;
  • nu au antecedente penale sau nu sunt în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
  • îndeplinesc condiţiile specifice postului;
  • nu le-au încetat raporturile de serviciu dintr-o funcţie publică, din motive disciplinare, în ultimii 5 ani;
  • au un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist de penitenciare, aspect verificat ulterior desfăşurării probelor de concurs, conform Anexei 2 la O.M.J. nr. 3065/C/2020;
  • nu au fost agenţi sau colaboratori ai organelor de securitate şi nici ai vreunui serviciu de informaţii;
  • obţin autorizaţie, pentru funcţiile care implică lucrul cu informaţii clasificate, după promovarea concursului.

Până când se pot depunde dosarele

Dosarele complete se depun la sediul unităţii care are postul scos la concurs în termen de 15 zile lucrătoare de la data publicării anunţului, adică până la data de 04.11.2020, inclusiv, ora 16.00. Mai multe detalii referitoare la documentele care trebuie să se regăsească în dosar, pot fi consultate aici.

În perioada de înscriere, candidații își pot depune dosarele în intervalul orar 08.00–16.00, în zilele de luni, miercuri și vineri, respectiv în intervalul orar 10.00–18.00, în zilele de marți și joi.

Desfăşurarea concursului

Planificarea desfăşurării probelor de concurs de către candidaţii care îndeplinesc condiţiile de participare, va fi afişată la sediul unităţii care are postul scos la concurs şi pe site-urile unităţii care are postul scos la concurs și al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Prima probă de concurs/examen se va desfăşura după cel puţin 45 de zile calendaristice de la data publicării prezentului anunţ, respectiv nu mai devreme de data de 29 noiembrie 2020.

Citeste si:
Kaufland anunță 1.000 de noi locuri de muncă până la începutul lui...
Kaufland România anunță 1.000...

Proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor de ofiţer (psiholog), ofiţer (asistent social), ofiţer (educaţie), constă în redactarea unei lucrări. Modalitatea de susţinere a probei scrise din cadrul concursului de ocupare a posturilor de preot, se stabileşte de către comisia de concurs.

Sursa foto: Unsplash
Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri