Soluții pentru ca recrutarea și selecția unui angajat să dureze mai puțin

BestJobs, una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România, lansează noi soluții de recrutare și selecție a candidaților, adaptate nevoilor apărute în contextul de azi al pieței muncii.

Compania lansează două noi servicii, Exclusive Recruiter și Headhunters Unlimited.

Noile soluții simplifică munca departamentelor interne de resurse umane din companiile mari și le oferă și angajatorilor de mici dimensiuni o soluție externalizată pentru recrutare, reducând cu până la 85% timpul necesar procesului de selecție a candidaților. Totodată, specialiștii în recrutare afectați de situaţia epidemiologică au posibilitatea să-și dezvolte activitatea și să-și suplimenteze veniturile prin serviciile oferite companiilor prin platforma BestJobs.

Exclusive Recruiter

Prin soluția Exclusive Recruiter, cei peste 1.500 de agenți de recrutare profesioniști, validați de BestJobs Agency, ajută angajatorii să găsească cei mai buni oameni pentru echipa lor. Odată înregistrat un job, companiile pot opta pentru acest serviciu opțional, iar un agent de recrutare va lucra pe lista de candidați care aplică, așa încât să facă o selecție a celor mai relevanți candidați, să valideze compatibilitatea și interesul pentru job printr-un prim interviu și să genereze o listă scurtă a candidaților de top. Singurul lucru pe care îl mai are de făcut angajatorul este organizarea interviurilor și angajarea celui mai potrivit candidat.

Headhunters Unlimited

În același timp, prin soluția Headhunters Unlimited, angajatorii pot solicita tuturor agenților profesioniști din BestJobs Agency să caute și să recomande candidați relevanți pentru pozițiile pe care le au deschise și să concureze pentru a găsi candidatul pe care compania să-l angajeze. Agentul care a recomandat candidatul care va fi angajat obține venituri suplimentare de 70% din primul salariu brut afișat pe BestJobs pentru poziția respectivă.

Citeste si:
Goana după un loc de muncă: tot mai mulți români își caută un job
Goana după un loc de muncă:...

Cum ajută aceste soluții de recrutare

Prin aceste soluții, companiile care nu dețin resursele necesare pentru selecția candidaților, fie din cauză de timp sau pentru că nu au angajați specializați în resurse umane, pot ajunge mai rapid la candidați relevanți pentru pozițiile deschise. În plus, prin Headhunters Unlimited, companiile au acces și la candidați pasivi, care au deja job și care poate nu ar aplica, dar care dacă sunt propuși de un agent și contactați cu o ofertă de angajatori, ar putea face trecerea la un job mai bun.

Chiar dacă pandemia a modificat într-o mare măsură întreg procesul de recrutare, angajatorii au continuat să fie activi în contactarea candidaților. În trimestrul al treilea al acestui an volumul total al contactărilor directe din platforma BestJobs a crescut cu 39% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Sursa foto: Unsplash
Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri