Călătoriile de afaceri – cum gestionezi viața de lider la drum

Un om de afaceri de succes trebuie să găsească un echilibru între viața de birou și cea de pe drum, când trebuie să călătorească în scop de business. Anul acesta a stat sub semnul întrebării din cauza pandemiei de Covid-19, însă experții au afirmat încă de la început că pentru companiile aeriene și pentru hoteluri călătoriile de afaceri sunt esențiale. Așadar, dacă trebuie să călătorești des pentru businessul tău, trebuie să ții cont de felul în care poți simplifica acest proces.

De asemenea, trebuie să rămâi productiv indiferent de locul în care muncești și să profiți de toate gadget-urile care îți fac viața mai ușoară. Iată câteva sfaturi pe care le poți urma:

Ia cu tine toate accesoriile esențiale

Bagajul tău trebuie să fie cât mai light, dar să conțină toate cele necesare unei călătorii fără griji. Accesoriile de ultimă generație sunt partea cea mai importantă, dar și cea care îți ocupă cel mai puțin loc. Gândește-te la cât de des vorbești la telefon și cum îți poți ușura acest obicei, indiferent că ești la volan, pe stradă sau în avion. O pereche de căști wireless este soluția cea mai la îndemână pentru omul de afaceri modern, care vrea să fie pregătit pentru orice, oricând. De asemenea, nu lăsa niciodată acasă o baterie externă pentru smartphone. Drumurile cu mașina sau cele de la aeroport la hotel și spre întâlnirile importante îți pot lăsa telefonul fără baterie. Însă, dacă ești pregătit, nu există nicio situație care te poate lua prin surprindere.

Planifică-ți ținutele

În special dacă trebuie să faci vizite scurte în scop de afaceri, planifică-ți încă dinainte de plecare ținutele pentru următoarele zile. Când ești pe grabă, trebuie să iei cu tine cât mai multe articole vestimentare care nu se șifonează și care sunt atât confortabile, cât și potrivite pentru întâlnirile de afaceri care se petrec la restaurant sau chiar la bar. Ține minte că atunci când participi la meeting-uri în companii mari, trebuie să te prezinți cu o ținută office formală. Această regulă este valabilă și dacă îți dai întâlnire cu partenerii de afaceri la restaurant sau într-o locație selectă. Așadar, fă-ți un plan bine pus la punct când alegi ținutele pentru călătorie și nu pleca de acasă fără a ține cont de aceste aspecte.

Fii informat

În această perioadă este esențial să fii mereu la curent cu toate noutățile legate de coronavirus și măsurile impuse de țările în care trebuie să călătorești. Experții de la McKinsey au scos în evidență faptul că, în mod special, călătoriile în scop de vânzări sau întâlniri față în față cu clienții vor fi primele care își vor relua cursul obișnuit. Din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus, trebuie totuși să-ți iei toate măsurile de protecție când trebuie să călătorești în scop de afaceri. Ce trebuie să ții mereu minte:

Citeste si:
Om de afaceri, reţinut după ce a încercat să mituiască un director...
Om de afaceri, reţinut de DNA...
  • Spală-ți mâinile cât mai des, cu săpun, timp de 20 de secunde sau mai mult.
  • Poartă masca de protecție în toate spațiile închise comune, inclusiv în sălile de ședințe.
  • Păstrează distanța de minimum 2 metri față de persoanele cu care interacționezi în interior sau în aer liber.
  • Acordă mereu atenție simptomelor specifice infectării cu Sars-Cov-2 și suspendă-ți activitățile dacă suspectezi că ai intrat în contact cu o persoană infectată.

Dacă alegi să călătorești în această perioadă, verifică des lista actualizată cu țările care necesită carantinarea turiștilor și consultă-te cu specialiștii din Ministerul Afacerilor Externe înainte de a-ți face planuri.

Fii pregătit pentru călătoriile de afaceri și nu-ți asuma riscuri. Alege variante alternative de călătorie și fă rezervări flexibile, atât la hoteluri, cât și la biletele de avion, deoarece fiecare zi te poate surprinde cu noi restricții și măsuri.

Sursa foto: pexels.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri