Cererea pentru programe de training online a fost de șapte ori mai mare în ultimele 9 luni decât în 2019, iar 77% dintre companii au continuat cel puțin o parte dintre programele de training planificate pentru 2020, conform analizei făcute de compania de training și consultanță în management Brightway.

,,În abundența de programe de e-learning existente pe piață, companiile au preferat în continuare trainingurile interactive de tip classroom, chiar dacă modul de livrare a fost online. Provocarea noastră a fost de a concepe un format de învățare interactiv folosind platformele digitale de comunicare. Totodată, au existat schimbări și în modul în care participanții au perceput programele de training.

Față de 2019, în topul beneficiilor, aproape la egalitate cu obiectivele de învățare, a apărut conectarea cu membrii echipei. Participanții au apreciat semnificativ mai mult în 2020 faptul că pot să se vadă și să comunice cu colegii într-un mediu altfel”, a spus Mihai Arghire, Senior Trainer & Consultant Brightway.

Care au fost cele mai căutate programe

Cele mai cerute programe au fost cele axate pe:

Retail jobs
  • growth mindset
  • adaptarea vânzărilor la contextul actual
  • comunicare și leadership remote.

Scăderi de peste 80% au avut programele de team building, atelierele creative, public speaking și prezentări de impact.

Pentru anul viitor preconizăm o scădere a cererii de programe de training cu 10%-15% pe fondul prudenței organizațiilor în a face investiții. O revenire va fi posibilă în 2022 după ce vor exista un vaccin și un tratament eficient al coronavirusului care să readucă încrederea consumatorilor la un nivel ridicat. Va fi și un moment de consolidare a pieței în care o parte dintre companiile foarte mici vor dispărea de pe piață sau își vor suspenda activitatea. Pentru furnizorii de training medii și mari, perioada care vine va fi un test de maturitate. Vor rămâne căutate programele ce ajută oamenii și organizațiile să se adapteze la contextul actual, pentru că lunile următoare vor aduce restructurări în multe sectoare economice”, a explicat Mihai Arghire.

Citeste si:
Orange: Alocam anual 45.000 de euro pentru programe de educatie...
Orange: Alocam anual 45.000...

Specialiștii au constatat, de asemenea, o creștere cu peste 200% a serviciilor de consultanță complementare programelor de training ce au avut ca scop optimizarea proceselor operaționale. Interesul companiilor a fost nu doar către antrenarea abilităților și dezvoltarea competențelor, ci și către crearea unor procese de lucru mai eficiente în condițiile actuale.

Analiza Brightway s-a desfășurat pe parcursul lunii septembrie 2020 și a vizat 152 de companii din piață.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri