Sindicatele anunță proteste după ce Guvernul a anunțat majorarea salarială de 40 de lei

Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” se arată nemulțumită de creșterea salariului minim pe economie anunțată de Guvernul Cîțu, anunțând că vor iniția o serie de proteste prin care vor fi organizate marți, 29 decembrie, în fața sediului Ministerului Muncii. Sindicatul anunță că majorarea adusă în discuție de executiv nu acoperă nici măcar cheltuielile suplimentare pentru măști și alte elemente de protecție individuală.

„Prețurile au crescut și vor continua să crească. La fel și productivitatea a crescut. În 2020 productivitatea a crescut cu 4,4%, deși creșterea de anul trecut a salariului minim s-a bazat pe o estimare de 3,9%.

40 de lei în plus la salariul minim, cât a anunțat Guvernul, nu acoperă nici măcar cheltuielile suplimentare pentru măști și alte elemente de protecție individuală.

În prezent, în România, productivitatea este la jumătate din media uniunii Europene, pe când salariile sunt doar la un sfert.

Guvernul refuză să ia act de aceste evoluții și să le transpună legislativ prin ajustarea corespunzătoare a salariului minim. Menținerea acestui nivel al salariului minim, fără măsuri de înghețare a prețurilor, este un furt din munca lucrătorilor, în beneficiul acționarilor și capitalului.

Citeste si:
Zeci de sindicaliști protestează la Ministerul Muncii
Sindicaliștii protestează...

Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” nu acceptă acest furt din munca lucrătorilor și decide declanșarea unei serii de acțiuni de protest, având ca scop creșterea veniturilor lucrătorilor.

Acțiunile de protest debutează marți, 29 decembrie 2020 ora 10,00. printr-o acțiune de pichetare a Ministerului Muncii și Justiției Sociale!”, au scris reprezentanții Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, pe pagina de Facebook.

Reamintim că premierul Florin Cîțu a fost de acord să mărească salariul minim net pe economie cu 40 de lei, în urma întrunirii pe care a avut-o cu sindicatele și patronatele din economie. Astfel, salariul minim net va ajunge la 1.386 de lei.

👉 Prețurile au crescut și vor continua să crească. La fel și productivitatea a crescut. În 2020 productivitatea a...

Citeste si:
Personalul cu acces la informatii secret de stat, majorare salariala
Proiect: Personalul cu acces...
Posted by Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" on Monday, 28 December 2020
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri