AMOFM: Doar 1,2 din 100 Bucureșteni este șomer

Rata şomajului înregistrată în Bucureşti a scăzut la 1,27% în luna ianuarie 2021, numărul şomerilor fiind de 15.074 persoane, informează Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) printr-un comunicat citat de Agerpres.

Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 1,28%, în ianuarie acest indicator s-a diminuat cu 0,78 puncte procentuale.

Din totalul de 15.074 persoane înregistrate în evidenţele AMOFM Bucureşti, 4.706 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj iar 10.368 erau şomeri neindemnizaţi. Toate cele 15.074 persoane sunt din mediul urban.

Şomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AMOFM Bucureşti (34,47%), urmaţi de cei cu studii superioare (27,78%), iar 18,34% au absolvit şcoala profesională/de arte şi meserii. Şomerii cu nivel de studii gimnaziale reprezintă 16,35% din totalul şomerilor înregistraţi, cei cu studii postliceale 1,98%, iar cei cu studii primare şi fără studii, 1,08%.

Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.943 persoane foarte greu ocupabile, 4.502 greu ocupabile, 4.413 mediu ocupabile şi 4.216 sunt persoane uşor ocupabile.

"Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre", precizează AMOFM Bucureşti.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri